Tarih: 06.11.2021 22:23

SEDAT PEKER'DEN İKTİDAR YANLISI İSME 'ALEVİ'YLE EVLENİLMEZ' TEPKİSİ

Facebook Twitter Linked-in

Peker, Karaman'ın skandal ifadelerine ''1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip 'Bu zulümdür' diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir' yanıtını verdi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidar yanlısı Yeni Şafak'ın ilahiyatçı yazarı Hayrettin Karaman'ın 'Alevi erkekle sünni kadın evlenemez' yorumuna sert tepki gösterdi.

Peker, paylaşımında Karaman'ın daha önce söylediği 'İktidara zarar verecekse yapılan yolsuzlukları gizlemek haktır' sözlerini hatırlatarak 'Hayrettin Hoca baldıza göz dikenlere kız verilir mi ne dersin?' sorusunu yöneltti.

Peker, paylaşımın devamında '1400 yıl önce Ehl-i Beyt'e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir' ifadelerini kullanarak 'Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez' sözleriyle Karaman'a tepkisini dile getirdi.

Peker'in paylaşımları şu şekilde:

1-Eğer iktidara zarar verecekse yapılan yolsuzlukları, skandalları gizlemek haktır diye fetva veren Hayrettin Karaman Hoca şimdi de Alevi erkeklere kız verilmez diye fetva vermiş. Hayrettin Hoca baldıza göz dikenlere kız verilir mi ne dersin? (Vallahi yazık Billahi yazık).

— Sedat Peker (@sedat_peker) November 6, 2021

2-1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.

— Sedat Peker (@sedat_peker) November 6, 2021


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —