'SECCADE' TARTIŞMASINDA ESKİ ADALET BAKANI İSMAİL MÜFTÜOĞLU KONUŞTU

Aktrollerin başlattığı "seccade" tartışmasında eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, yaşananları anlattı.

GÜNDEM 5.04.2023 17:51:00 0

Müftüoğlu, "Bir yanılgı var. Ben bile göremedim. Daha sonra resimler piyasaya servis edilince gördüm ve vahlandım." dedi.Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğrafın AKP'liler tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulması ve sonrasında hedef gösterilmesiyle gelişen tartışma, iktidar kanadınca halen sürdürülmeye çalışılıyor.

Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" açıklamasını yapsa da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Birileri seccadelerin üzerine ayakkabıları ile basabilir. Bunlar Pensilvanya'dan alıyor talimatı. Yapabilirler. Bunlara en güzel cevabı aziz milletim 14 Mayıs'ta verecektir." diyerek tartışmayı devam ettirmek istedi.
Eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu konu hakkında konuştu. Söz konusu iftar daveti, Müftüoğlu'nun lideri olduğu İstanbul Platformu'nca düzenlenmişti.
Müftüoğlu, Halk TV'den İsmail Saymaz'ın sorularına şu şekilde yanıt verdi:
İftar organizasyonundan biraz bahsedebilir misiniz?
Her sene parti genel başkanlarına iftar veririz. Bu sefer davete Kemal Bey ve Temel Bey döndüler. Nitekim 11 Nisan salı günü Temel Bey konuşacak. Diğerleri 'Geliriz' derlerse onlar da konuşacak. 31’inde Kemal Bey teşrif etti. Biraz erken geldiği için arka odaya aldık, sohbet ettik. Zaman yaklaşınca içeriye geçtik.
İftardan önce yerde bir seccade yoktu, değil mi?
Yok, efendim, alakası yok. İftardan sonra biz kısa bir konuşma yaptık. Kendisine rahat konuşabilmesi için imkan sağladık. Çok oturaklı, ibret verici, herkesi kucaklayıcı bir konuşma yaptı. Çok takdir topladı. Konuşma bitince dedim ki 'Kahve isterseniz içeride beraber içelim.' 'Hay hay' dedi. İçeriye geldik, konuşuyoruz. İkimiz de birbirimize bakıyoruz. Aşağıda bir şey var mı, yok mu, farkında değiliz.
Kemal Bey’in iftara katılacağını öğrenen aday adayları rica etti 'Görüşebilir miyiz' diye. Dedim 'Gelsinler, görüşsünler.'
İftar açıldıktan sonra Azmi Ateş ile Taha Erdinç Bülbül hemen geldiler, namazlarını kıldılar. Seccadeyi buranın sorumlusu olan Cüneyt Dengiz veriyor. Cüneyt Bey arkasını takip etmeyip çıktığı, onlar da toplayıp kenara koymadıkları için bu seccadeler kaldı. Biz de üzerine geldik. Görmedik.
Onlar niye kaldırmıyor?
Başkaları kılar düşüncesiyle bırakmışlar. Arkadaşların kastının olması mümkün değil. Tanıdığımız bildiğimiz dostlarımız bunlar. Bir yanılgı var. Ben bile göremedim. İsmail bey, benim gibi bir adam görmez mi? Daha sonra resimler piyasaya servis edilince gördüm ve vahlandım. Hadi, ben görmedim. Canan Hanım (Kaftancıoğlu) da görmedi. Kemal Bey geldi, o da görmedi. Arkada 15-20 kişi var. Bekliyorlar görüşebilmek için. Böyle bir hal.
Ortam mı karanlıktı?
Yok, halılar aynı renkte aşağı yukarı. O fark edilemedi.
Ne kadar vakit geçirdiniz?
Azami 10 dakika. Çünkü adaylar geldiler, kendilerini tanıttılar, resim çektiler ve çıktılar. Kemal Bey’i yolcu ederken de farkında değilim. Kemal Bey de fark etmedi.
Cumhurbaşkanı seccadeyle miting kürsüsüne çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nu suçladı. Ne düşünüyorsunuz?
Tamamen haksız bir ithamdır. Kemal Bey son derece edepli bir insan. Manevi değerlere dikkat eden bir insan olduğunu görüyorum. Ancak bunlar tabi fırsattan istifade etmeye kalkan, bitmişliklerinin bir başka şekilde örtülmesine gayret eden adamlar. Burada kasıt olması mümkün değil. Tamamen ihmal var. Basiret bağlanması mı diyelim, anlayamadım.
Bakın İmamı Azam’ın bir kıssası var. Küfeliler diyor ki 'Sinek kanı namazı ifsad eder mi?' İmamı Azam da diyor ki 'Hüseyin’in kanı yere dökülmüş. Onun değil de sineğin kanının seccadeyi kirletip kirletmediğinden bahsediyorsunuz.' Durum bu.
Seccade kutsal, ona basmak günah mıdır?
Alakası yok efendim, ne kutsallığı var? Temiz bir yerde namaz kılınsın diye kullanıldığı, bazen halıların üzerinde namaz kılındığı için kullanılmadığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu kutsallığı, bunları kendilerine rant çıkarmak için dillendirip durmuşlardır. Yoksa kutsallığı yoktur.
Ona basmak günah mıdır?
Bir defa bu isnatta bulunmak en büyük günahtır.
 

  • BIST 100

    9352,12%0,02
  • DOLAR

    39,37% 0,03
  • EURO

    45,57% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4286,00% 0,04
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00

ÇATIŞMALARDA 5. GÜN: İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI BAŞLATAN İRAN'DAN "SALDIRILAR YOĞUNLAŞACAK" MESAJI

KAMU HASTANESİNDE 'HAKSIZ KAZANÇ' SORUŞTURMASI: 6 GÖZALTI

MADENCİ YAKININI TEKMELEYEN YUSUF YERKEL'E YENİ GÖREV

İSRAİL, İRAN'IN YENİ GENELKURMAY BAŞKANI'NI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DUYURDU

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINDA

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

Yükleniyor


KAMU HASTANESİNDE 'HAKSIZ KAZANÇ' SORUŞTURMASI: 6 GÖZALTI

MADENCİ YAKININI TEKMELEYEN YUSUF YERKEL'E YENİ GÖREV

İSRAİL, İRAN'IN YENİ GENELKURMAY BAŞKANI'NI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DUYURDU

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINDA

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Perşembe 36 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2