SAVAŞ: “KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş; Antakya, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde muhtarlar, çiftçiler, vatandaşlarla bir araya geldi.

Hatay 25.01.2024 09:59:00 0
SAVAŞ: “KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

6 Şubat depremlerinde büyük zararlar gören Antakya’nın Bağrıyanık, Karaali Bölüğü, Şirince, Aksaray ve Akhisar Mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarında Savaş, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Başkan Savaş; Yayladağı’nda Çabala, Gürışık, Yalaz, Kösrelik, Yenice, Olgunlar, Leylekli, Yaşiltepe ve Karacurun Mahallerinde HBB’nin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

“KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Altınözü’nde Turfanda, Han Yolu, Yanıkpınar, Dokuzdal, Kılıçtutan, Yunushanı, Akdarı, Akamber, Tokaçlı ve Erbaşı Mahallerinde çiftçilerle buluşan Başkan Savaş, “Çiftçimizin ekonomik durumunun kötü olmasının sebeplerinden biri de tarımsal girdi maliyetlerinin çok yüksek olması. Ekonomik bozulmadan dolayı zor günler geçiren tarım üreticilerimize destek oluyoruz. Köylülerimizin topraklarına sahip çıkmaları ve üretime katkıda bulunmaları için Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında tarım üreticilerine zeytin, alıç, incir, hurma ve keçiboynuzu fidanı desteği sağlamaya devam edeceğiz. Ürettiklerimizi dünya pazarına çıkarmak için projelerimiz var.” dedi.

Hatay’ın 15 ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin deprem sonrasında da imkânlar doğrultusunda hiç durmadan çalıştığını belirten Savaş, mahallelerdeki yol, su ve kanalizasyon sorunlarının çözülmesi için ilgili birimlere görevlendirmeler yaptı.

“HATAY’I KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Konuşmasında Savaş, “Türkiye ve Hatay önemli bir dönemden geçiyor. Artan sığınmacılarla ilimizin nüfus yapısını değiştirmek istiyorlar. İlerleyen zamanlarda söz söyleme hakkımız kalmayacak. Öz yurdumuzda vatansız kalacağız. Hatay’ı karıştırmak isteyenlere, müsaade etmeyeceğiz. Hepimiz, yüzyıllardır Hatay’da kardeşçe yaşıyoruz. Hatay’ın bütün renkleri ile bir arada yaşamaya da devam edeceğiz. Ülkemize ve şehrimize sahip çıkmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Hükümetin Suriyeli sığınmacılara yönelik politikalarını eleştiren Başkan Savaş; iktidarın, bugüne kadar Suriyeliler için 50 milyar dolar harcandığı ifade ederek deprem sonrası Hatay için harcanan 6 milyar doların ise Hataylıların başına kakıldığını ifade etti.

“BİNA YIKIMLARINDA ALTYAPIYA ÇOK CİDDİ ZARARLAR VERİLDİ”

Hem depremin hem de deprem sonrası yapılan yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının özensizce yürütüldüğünü hatırlatan Savaş; biraz daha fazla demir alma toplama uğruna yıkım ekiplerinin altyapı sistemlerine çok büyük zararlar verdiğine dikkat çekti.

Tüm iller arasında Hatay’ın vergi ödemede önde ama hizmet almada geride kaldığını hatırlatan Savaş, genel bütçeden şehre; fitre ve zekât gibi pay verildiğine dikkat çekerek Hatay'ın ödediği vergilerin aynı oranda şehre hizmet olarak dönmediğinin altını çizdi.

“ŞEHİRDE HÂLÂ ONARILMAYI BEKLEYEN OKUL VE CAMİLER VAR”

Deprem sonrası, cami ve okullarda uzun süre tadilat çalışmaları yürüttüklerini ama bakım ve onarım çalışmalarının ilgili devlet kurumlarınca yapılacağını bildirilen resmî bir yazının taraflarına iletilmesi üzerine çalışmalarını mecburen durdurduklarını kaydetti. 
Savaş, depremin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen şehirde hâlâ onarılmayı bekleyen okul ve camilerin bulunduğunu aktardı.

Yeniden adaylık sürecini değerlendiren Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP Genel Merkezi tarafından yapılan 4 ankette kazanacak aday olarak Lütfü Savaş isminin öne çıktığını hatırlattı.

“Anketlerde öne çıkan bir aday olursa şüphesiz, var gücümle onu destekleyeceğimi bildirmiştim.” diyen Savaş, sonuçta kendisinin aday gösterildiğini, bundan sonra da hep birlikte Atatürk felsefesi çerçevesinde, bilimin ışığında çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yaşanan deprem sonrasında her türlü kırgınlıkların, küskünlüklerin, anlaşmazlıkların geride bırakılarak yaşamın akışından çıkarılması gerektiğini vurgulayan Savaş, birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

Muhtarlar ve vatandaşlar, Savaş’ın HBB’ye yeniden adaylığını tebrik ederken Hatay için çıktığı bu yolculukta desteklerini asla esirgemeyeceklerini de sözlerine ilave ettiler.

 

  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,96% 0,06
  • EURO

    48,63% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5400,51% 1,90
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

TİP’Lİ ATALAY’DAN ‘HATAY YENİDEN DOĞUYOR’ VİDEOSUNA TEPKİ: “MAKYAJLI GÖRÜNTÜLERLE GERÇEK GİZLENEMEZ!”

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4