SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

HBB’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Savaş, vatandaşların şikâyet ve taleplerini dinleyerek ilgililere talimatlar verdi.

Hatay 16.03.2024 11:56:00 0
SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yaklaşan seçim sürecinde çalışmalarına her alanda hız vererek Samandağ’ın çeşitli mahallelerine, sanayi esnaflarına sivil toplum örgütlerine siyasi partilere ve kanaat önderlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı.

Samandağ’da birçok mahalleyi ziyaret eden Savaş, ilçeye çok yüksek oranda altyapı çalışması yaptıklarını, bugüne kadar yol,  köprü, su iletim hatları, kanalizasyon, sahil temizliği, otopark, sosyal tesis, mezarlık ve eğitim kurumu tadilatları gibi yüzlerce hizmet verdiklerini anlattı. 


HBB’nin yeni projeleri ile ilgili bilgiler veren Savaş, mahallelilerin şikâyet ve taleplerini dinleyerek ilgililere talimatlar verdi.

“AFAD'IN BİLE YETİŞEMEDİĞİ YERLERE BİZLER YARDIM GÖTÜRDÜK”
Hatay ve Hataylıların ülkedeki genel ekonomik sorunlar ve deprem nedeniyle zor durumda olduğunu anlatan Savaş, “Esnaflarımız da sıkıntılı günler geçiriyor. Samandağ, mahzun ve garip bırakılmaya çalışılıyor. Bizler göreve geldiğimizden beri altyapı çalışmalarımızı yaptık. Temin ettiğimiz kredilerle projelerimizi hayata geçirdik. Depremin 3. günü ben Samandağ'a gelerek ziyaretler gerçekleştirdim. İlçe Belediye Başkanımızla da Jandarma Komutanıyla da görüştüm, depremin ilk günleri yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Kriz Koordinasyon Merkezinin başındaydım. Yardımların organizasyonunu sağlamak için çadırlarda faaliyetler yürütüyorduk. Yeri geldi AFAD'ın bile yetişemediği yerlere bizler yetiştik.” dedi.

Bu zamana kadar her zaman eşit ve adil bir şekilde tüm ilçelere hizmet verdiklerinin de altını çizen Savaş, her ilçenin öncelikli ve acil sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi.

“SAMANDAĞ'DA İÇME SUYU ŞEBEKESİNİ BİTİRDİK”

Başkan Savaş, “İlimizdeki her sanayi sitesine hizmet ve destek veriyoruz. Samandağ'a yeni kurulacak sanayi sitesinin altyapısını, içme suyunu ve kanalizasyonu da HBB olarak biz yapacağız. Samandağ'da içme suyu şebekesini bitirdik. Yol çalışmalarına devam ediyoruz. Bu yaz ise altyapı çalışmalarına başlayacağız. Samandağ'ımıza çok iş yaptık ama bu işler altyapı çalışmaları olduğu için pek görünmedi.” değerlendirmesinde bulundu.

Depremzede bir kurum olmalarına rağmen depremin ilk anlarından itibaren hayatta kalan personelle sahalarda olduklarını da belirten Savaş, “Hükümet ilk 5 gün yoktu. AFAD yoktu. AFAD, sadece gelen iş makinelerini durdurmakla görevliydi sanki. Aynı zamanda elektrik de yoktu, internet de yoktu, telefonda yoktu yani kaderimizle baş başa iken biz 3.800 kişi kurtardık.” dedi.

“HÜKÜMET 22 YILDIR OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU”
Savaş, “Hükümetin ekonomik gücünden dolayı her alanda propaganda gücü de var. Cumhuriyet Halk Partisi ve Lütfü Savaş’ı depremin suçlusu olarak göstermeye çalıştılar ama 22 yıldır olmadıkları gibi depremde de yoklardı. Cumhuriyet Halk Partisine oy veren Samandağ’a maalesef, hükümet tarafından hizmet gelmedi.” diye konuştu.

Hak sahibi olmayan kiracı ve yeni evli çiftlere yerini belediyenin tahsis edeceği sosyal konutlar yapılacağını müjdeleyen Savaş, “Konutları yurt içi ve yurt dışı finans destekleri ile yapacağız. Vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları sağlayacağız. Mahallelerimizi afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. Çok kayıplar vermemize rağmen HBB'nin şu an bile şehre çok emeği var. Yıkılan şehrimizin altyapısından üstyapısına kanalizasyonundan içme suyu hatlarına kadar biz yapıyoruz. Hatay'ın geleceğine yönelik projelerini web sitemizde detaylı bir şekilde tüm halkımızla paylaştık. Hatay olarak yavaş yavaş ayağa kalkıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş,  Samandağ CHP Seçim Ofisini ziyaret ederek beraberindeki heyete eşlik eden kalabalık Samandağlılar ile birlikte;  ilçe caddelerinde yürüyüş yaparak esnaf ve halkı selamladı. Yürüyüş; Savaş'a sık sık destek sloganları ve yoğun bir sevgi seli eşliğinde tamamlandı.

Ayrıca Savaş, Türkiye İşçi Partisinin Samandağ ofisini ziyaret ederek seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Savaş'a CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ CHP İlçe Başkanı Nadir Kimyon, Samandağ CHP İlçe Belediye Başkan Adayı Süleyman Bedir Abacı eşlik etti.

 

  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

Yükleniyor


HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4