Tarih: 29.10.2017 00:18

SAVAŞ AÇILIŞLARA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gerçekleştirilen açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra,  Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman,  HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, HBB İtfaiye Dairesi Başkanı Nesip Fırıncıoğulları, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur,  CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç ve Defneli  vatandaşlar katılım gösterdi. 
HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, “Burası Sevgi Parkı’ndan sonra Defne ilçesinde bitirdiğimiz ikinci alan olarak görülmektedir. Yaklaşık 3500 metre karelik bir alanda parke taşlarını, bordürleri ve aydınlatma direklerini yenileyerek çocuk oyun alanları ve spor alanları da oluşturduk. Ve bu alanların zeminlerini yumuşak zeminle kapladık. Daha önce atıl şekilde bulunan alanı yeniden halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 
Defne Belediye Başkanı Yaman,” Bizim en mutlu olduğumuz anlar bu tür açılışlardır. Bütün açılışlarda da belki bir alışkanlık olarak hep daha fazlasını ister dururuz. Üç senedir ilçemizin gerçekten bir şantiye alanı haline geldi. Savaş ile beraber günü kurtarmaya yönelik değil Hatay’ın kalıcı ve modern bir kent olabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yıllardır ihmal edilmiş olan altyapısını en önemli faktör olarak ele alıyoruz. Uzun vadeli düşündüğünüz zaman bir şehir düşünüldüğü zaman en doğru kararımız buydu. Biz bu kararı alırken sevgili halkımızın buna anlayış göstereceğini biliyorduk. Bizlere göstermiş oldukları bu anlayıştan dolayı da teşekkür ederim. Hatay’da gerçekleştirilen hizmetler ve bu hizmetler karşısında halkın  dik duruşlarını takdir eden Başkan Savaş, ‘‘Güzel bir açılışta sizler ile yeniden bir aradayız. Açılışımıza katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim.  Biz Hz. Yunus’un sabrı ve Ferhat’ın azmi ile bu şehri geleceğe taşıyoruz. Defne ilçemizde Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman da ilçemizde hiçbir şey olmadığını ve ne yapacağımızı söylüyordu. Bende merak etmemesi gerektiğini altyapıdan başlar ve üstyapıya doğru çıkacağımızı ve milletimizi rahatlatacağımızı söyledim. Bu açılışta da onu biraz rahatlamış gördüm. Defne ilçesinin iki kanayan yarası var. Bunlar hayvan barınağı ve hemen yanındaki arıtma tesisi. Arıtma tesisi için bir proje vardı uzun havalandırmalı aktif çamurlu sistemi beğenmedik. Koku olmasın diye yukarıya yaptığımız dünyanın 5’inci,Avrupa’nın ikinci ve Türkiye’nin birinci büyük tesisi membranlı arıtma tesisinin aynısının projesini iki buçuk katı büyüklüğünde inşallah o da bitmek üzere. Yani buradaki tesisimizde kokusuz, sessiz, daha küçük hacimli ve %99’9 arıtılmış suyu Asi’ Nehri’ne verecek şekilde ve sadece Asi Nehri’ne değil yazın kullanılacak şekilde şehrimize sunacağız” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —