Tarih: 10.08.2019 12:36

SAMANDAĞI'NDA SUAVİ RÜZGARI

Facebook Twitter Linked-in

Ünlü sanatçı Suavi’nin de konser verdiği ve Karaçay halkı ile kalabalık topluluğa unutulmaz anlar yaşattığı festivalde yerel gruplarından Manik Atak, Grup Abdal, Soydan Soydaş, Emre Sertkaya ve Burçin sahne alarak katılımcılara müzik ziyafeti sundular. Festivale Kaymakam Murat Kütük, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, HDP Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, İlçe jandarma bölük komutanı Emrah Nergis, Karaçay Jandarma Karakol Komutanı İzzet Ali Altıntaş, CHP Samandağ İlçe başkanı Av. Turgay Abacı, Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu da katıldı.

Kaymakam Murat Kütük Karaçay’daki ilk festival emeği geçen herkesi tebrik ederek “Gençlik ve fidan iki güzel kelime, gençlik bizim en çok önem verdiğimiz fidanlarımızdır. İkisi bir arada güzel bir konu olmuştur. Özellikle gençlerimizi uyuşturucu batağından kurtarmak için bütün devlet ve sivil toplum kuruluşları ciddi anlamda çalışmalar yürütüyorlar. Uyuşturucu bütün illegal örgütlerin gelir kaynağıdır. Onları aramıza sokmamız gerekir” diye konuştu.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da Festivallerin ilçe turizmi, tarihi ve kültürünü tanıtmak açısından önemli etkinlikler olduğuna işaret ederek “Karaçay Bölgesi Türkiye’nin en önemli fidan yetiştiriciliğinin yapıldığı yer ve dolayısıyla hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Dünyada fidan yetiştiriciliği konusunda 600 milyar dolarlık bir pasta var Türkiye bunun sadece 60 milyonunu alıyor. Oysa bu bölgede 1 fidan yetiştiriciliği merkezi oluşturabiliriz. Biz belediye olarak üstümüze düşen görevi yerinde getireceğiz. Bu festivalle birlikte gençlerimiz bizden futbol sahası istediler. Onlara sadece futbol sahası değil, basketbol sahası, yanında da yüzme havuzu yapmayı düşünüyoruz. Bu bölge yıllarca ihmal edildi. El ele daha güzel bir Samandağ’ı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

2- 3 ve 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. Karaçay Fidan ve Gençlik Festivali coşkulu etkinliklerle gerçekleştirilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —