SALİM GÜRAN'IN AVUKATINDAN 'AİLE MECLİSİ' AÇIKLAMASI

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde ortaya çıkan 'aile meclisi' görüntülerine ilişkin, amca Salim Güran'ın avukatı açıklama yaptı.

GÜNDEM 29.11.2024 11:48:00 0
SALİM GÜRAN

Avukat, Onur Akdağ, 'aile bireylerinin toplantısıyla' ilgili görüntünün gizli olmadığını savundu. Akdağ, "Görüşme jandarma komutanının bilgisi ve talimatıyla gerçekleşmiştir" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde, üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Narin Güran cinayetiyle ilgili dava dosyasına "aile bireylerinin toplantı görüntüsü" tepki çekerken Salim Güran'ın avukatı Onur Akdağ, görüntünün gizli olmadığını savundu.
Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül'den bir gün önce Tavşantepe Mahallesi'nde amca Erhan Güran'ın evinin bahçesinde bazı aile bireylerinin katılımıyla yapılan toplantıya ilişkin kaydedilen görüntüler, Diyarbakır Barosu'na ulaşmıştı.

Saat 19.38-19.41'de güvenlik kamerasınca kaydedilen "aile bireylerinin toplantı görüntüsü", Baro tarafından Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmuştu.
Mahkeme heyetince izlenen görüntüler dava dosyasına eklenmişti.

"EV KAMERASI GÖRÜTÜLERİ"

Dava kapsamında tutuklu olan amca Salim Güran'ın avukatı Onur Akdağ, görüntülerle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

"Gizli toplantı diye bazı manipülatif haberler yapılmışsa da, bu görüşme jandarma komutanının bilgisi ve bizzat talimatı dahilinde gerçekleşmiştir" diyen Akdağ şunları yazdı:

“1-Bu kayıtlar Erhan Güran'ın ev kamerasından çekilen görüntülerdir.
2- Erhan Güran 4 Eylül'de evine kamera taktırmış, kamera görüntülerini hiçbir zaman silmemiştir. Görüntüler dosyada zaten mevcut. Kayıtların sonradan getirildiğine yönelik iddialar tamamen asılsızdır.
3- Gizli toplantı diye bazı manipülatif haberler yapılmışsa da , bu görüşme jandarma komutanının bilgisi ve bizzat talimatı dahilinde gerçekleşmiştir.
4-Bir istihbaratçının Nevzat bahtiyar'ın dayısının oğlu olan çoban Ahmet Akgün'ün çelişkili beyanlarından ve hareketlerinden şüphelenmesi üzerine. Jandarma, Güran ailesini bu şahısla konuşmalarını istemiş. Zaten ayrıca söz konusu şahsın jandarmada ifadesi alınmıştır.
5-Görüntüdeki konuşma 7 Eylül'de, Narin kızımızın bulunduğu günün gecesi gerçekleşiyor.
6- Nevzat'ın öz dayısının oğlu telaşlı ve şüpheli hareketler sergileyince aile bu şahısla olay günü çocuğu görüp görmediği, görmüşse saat kaçta gördüğü hususunda konuşma gereği duymuştur.
7- Görüntüler üzerine medyada ailenin söz konusu şahsın konuşmamasına yönelik toplantı yaptığı yönündeki iddialar tamamen asılsız olup, birçoğu gibi yalan haber mahiyetindedir.”
Avukat Akdağ, yaptığı ikinci paylaşımda ise 'Salim Güran'ın içinde olduğu belirtilen aracın bir çiftliğin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüye' ilişkin açıklama yaptı.
Akdağ, "Müvekkilim Salim GÜRAN' ın 21 Ağustos tarihinde gece vakti Eğertutmaz deresine #NARIN'in cansız bedenini kontrol etmeye gittiği şeklinde lanse edilen, kesin olarak kanıtlandığı yönünde yorumlar yapılan görüntü üzerine iki gün boyunca ana akım medyadaki dayanıksız haberlere karşı bir açıklama yapacağım" ifadelerini kullandı.
***

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmıştı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden aralarında amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Salim, Yüksel ve Enes Güran ile Nevzat Bahtiyar hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış, 4 sanık hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince 23 Ekim'de kabul edilmişti.

Sanıkların yargılanmasına 7 Kasım'da başlanmış, 3 gün süren ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma 26 Aralık'a ertelenmişti.

 

  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2