SAKLI CENNET: BELEN

SAKLI CENNET: BELEN

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, yaptığı görüşmelerin ardından Hatay'a gelen turistlerin Belen'e uğramaları adına, yapılabilecek çalışmalar üzerine turizmcilerle istişarede bulundu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Hatay BTK, Hatay’da faaliyet gösteren bazı seyahat acentelerinin sahipleri ile birlikte Belediye Başkanı İbrahim Gül'ü makamında ziyaret etti.


Ziyaret programının devamında Belen'in tarihi mekanlarını gezen turizmciler, bugüne kadar bu güzelliklerden kendilerinin bile haberlerinin olmadığını belirterek küçük dokunuşlarla Belen'de güzel işler çıkarabileceklerine dikkat çekerek, bu alanların bir an önce turizme kazandırılması için yetkililerin gerekli çalışmaları başlatmaları gerektiğini ifade ettiler.


Turizmciler ayrıca, iklim koşulları, yer şekilleri veya doğal güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılmasıyla Belen’in ekonomik durumunda ciddi artışlar da meydana geleceğine altını çizerek, yayla turizmiyle anılan bir ilçenin aslında tarihi mekanlarıyla da markalaşabileceğini dile getirdiler. Klonu ile ilgili konuşan bir seyahat acentesi sahibi, “Bireyleri turizm faaliyetlerine yönelten doğal faktörlerdir. Yaz, deniz, sağlık, kış turizmi ve tarihi doku bu saydıklarımızdan en önemli üç etken olan, yaz, kış turizmi ve tarihi doku olarak Belen, gerçekten saklı bir cennet.” dedi.