Tarih: 05.04.2020 17:27

SAHTE ALTIN SATAN SURİYELİLERE OPERASYON

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, İhsan N.(43) isimli şahsın, Suriye uyruklu bir şahıs tarafından kendisine sahte altın satarak dolandırılmaya çalışıldığını beyan etmesi üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında mağdur şahsın dolandırıcı ile iletişime geçmesi ve şüpheli şahsın emniyetin belirlediği adrese gelmesi sağlandı. Operasyonun devamında Abduminim M.(27) isimli şüpheli şahıs yanında getirdiği yüz adet sahte altını İhsan N. isimli şahsa vererek parayı aldığı esnada yakalanarak gözaltına alındı.

Arama kararı ile şahsın ikametinde yapılan aramalarda 390 adet sahte altın ele geçirildi. Şahsın ifadesinde altınları Oday Al M.(22) isimli şahıstan aldığını söylemesi üzerine bir operasyon da Oday Al M.'nin ikametine düzenlendi. Operasonda Oday Al M. isimli şahıs ile beraber ikamette bulunan Ahmed Al H.(25), Ahmed Ö.(22), Ahmed M.(25), Mehir EL İ.(25) ve Abdullah El V.(21) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramalarda 310 adet sahte altın ele geçirildi. 
Mahkemeye sevk edilen şahıslardan Abdülminim Al M., Ahmed Al H., Ahmed Ö. ve Abdullah Al V. isimli şahıslar hakkında yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Oday Al M., Ahmed M. ve Mehir El İ. isimli şüpheli şahıslar ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —