SAHİLLERDE TEMİZLİK BAŞLADI

SAHİLLERDE TEMİZLİK BAŞLADI

Doğu Akdeniz’de etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına Hatay’da kıyı kesimindeki ilçelerin sahil bandını adeta vurdu

Doğu Akdeniz’de etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına Hatay’da kıyı kesimindeki ilçelerin sahil bandını adeta vurdu. Belediye ekipleri sahil temizleme çalışmalarına başladı. Hafta başından buyana kuvvetli yağış ve fırtına Samandağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol’da etkili olduğu. Dün ve önceki gün çok etkili olan rüzgarla beraber deniz kabardı, yüksek dalgalar sahildeki parkları, yürüme yollarını, Dörtyol Balıkçı Barınağı ve çevresini sular altında bıraktı. Taşan deniz üç ilçede de sahillerdeki yol ve kaldırımlara, parklara çakıl, kum taşıdı


Samandağ ilçesinin farklı mahallelerinde yaşanan su baskınları nedeniyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü harekete geçerek bölgede acil müdahale çalışmaları gerçekleştirdi. Hatay genelinde m2 ye 150 kg yağış düştüğü tespit edildi. Bu da il genelinde sel ve su baskınlarına neden oldu.

Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla oluşturulan Kriz Masasına gelen bildirimlerle Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yönlendirildiği Samandağ’ın 42 mahallesine yönelik çalışmalar yapıldı. Sahil bandında da temizlik başlatıldı.
Yağış ve fırtınanın dinmesiyle bugün sahil kesimindeki ilçelerin belediyeleri harekete geçti. Sahil kesimine ekipleri yönlendiren belediyeler, denizin taşırdığı suların tahliye ettirdi, yürüyüş yollarına, deniz sularının kaldırımlara yollara bıraktığı kum ve çakılları da iş makineleriyle temizliyor.