Palmiye Hastanesi’nde Obezite ile Mücadele

Özel Palmiye Hastanesi Obezite Cerrahisi konusunda yaptığı çalışmalardan elde edilen sonuçlarla önemli bir aşama kat etti. Doç. Dr. Turgut Karaca, tedavi ettiği hastalarıyla bugün buluştu...

SAĞLIK 8.04.2018 15:08:25 0
Palmiye Hastanesi’nde Obezite ile Mücadele

Son yıllarda yaptığı atılım ve yatırımlarla bölgede hemen hemen tüm hastalıklı tedavi etme noktasına gelen Özel Palmiye Hastanesi, obezite hastalığı için de yaptığı çalışmalarla sonuçlarını alıyor. Hastane Genel koordinatörü Seval Kirmit Yazar, Başhekim Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Obezite Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Turgut karaca ile hastalar kahvaltıda bir aya geldi.

Etkinlik öncesinde açılış konuşmasını yapan Palmiye Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Palmiye ailesi olarak bölgede en hizmeti verebilmek için büyük bir çaba ve çalışma içerisinde olduklarını dile getirerek: “Bunun bir göstergesi de günümüzün önemli hastalıklardan biri olan obezite için yaptığımız yatırımlardır. Bu alanda büyük başarılar elde eden Türkiye standartlarının üzerinde olan Doç. Dr. Turgut Karaca arkadaşımız dünyanın en iyi teknolojiğini kullanıyor. Kendisi de malzeme seçimini çok önemsiyor. Son yıllarda yaptığı operasyonlarla da bunu ortaya koydu” dedi. 

Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, Obezitenin, insan ömrünü kısaltan kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, “İdeal tedavi yöntemi, diyet ve spordur. Diyet ve sporla kilo veremeyen hastalar benden kitle indeksi 35’in üzeri olan ve yandaş hastalığı olan hastalara ve beden kitle endeksi 40’ın üzeri olan hastalara obezite cerrahisi uygulamaktayız.  Obezite cerrahisinde dünyada en çok uygulanan teknik tüp mide küçültme ameliyatıdır. Bu ameliyatta biz midenin dörtte üçünü çıkartmayız. Bu sonuçla mide bir çay bardağı kadar olduğu için kişi daha fazla yemek yiyemiyor. Aynı zamanda açlık hormonuna müdahale ederek kişinin acıkmadan kilo vermesini sağlıyoruz. Obezite cerrahisi estetik kaygısıyla değil sağlık için yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatın riski safra kesesi ameliyatı riskinden daha fazla değildir. Artan tecrübe ve gelişen teknolojik malzemelerle bu ameliyat artık çok daha hızlı ve güvenli yapılmaktadır” diye konuştu.

Kısa sürede obezite cerrahisinde önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Doç. Dr. Karaca şöyle konuştu:

 “Bu işin sırrı, hastalarımızın inancı, ekibimiz ve kullandığımız malzemelerdir. Tabi ki en önemlisi de hastane yönetimimizin bu noktada yaptığı yatırımlardır. Bu hastalığı tedavi etmek için çok üst düzey bir ameliyathane ve ekip oluşturduk. Bu hastalığı yenmenin yolu multidisipline olması gerektiğini sürekli anlatıyoruz.  Ameliyata gererken mutlaka diyetisyen desteği alıyoruz.”

Toplantıda hastalarıyla da sohbet eden Karaca, ameliyat sonrasında sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Hastalar ise, sağlıklarının yerinde olduğunu ve hayatın tadına şimdi vardıklarını kaydettiler. Bazı hastalar da, ameliyatı olduktan sonra horlama, nefes darlığı, şeker gibi hastalıklardan da kurtulduğunu kaydederek, Karaca’ya teşekkür ederken, obezite hastaların da bir an önce konforlu hayata geçmeleri için çağrıda bulundular.


 

Dalgıç olan bir başka hasta da ameliyat sonrasında 18 metre derinliğine dalabildiğini ve her türlü sıkıntıdan kurtulduğunu ifade ederken “Sanki yeniden doğmuşum” şeklinde duygularını bir cümleyle özetledi.

Doç. Karaca ile birlikte hastaları tedavi eden Palmiye Hastanesi Diyet Uzmanı Betül Demir de, hastanede iyi bir tedavi ekibi olduklarını vurgularken, hastalarla ameliyat sonrasında da fikir alışverişinde bulunduklarını, bundan sonra uymaları gereken kuralları da anlattı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

Yükleniyor


ÇOCUKLARDA GÖZ MUAYENESİ BAŞARIYI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?

DÜZENSİZ UYKU YÜKSEK TANSİYONA NEDEN OLUYOR

HMPV VİRÜSÜ YAYILIYOR: 3 GRUBU ETKİLİYOR

ZATÜRRE VAKALARI ARTIYOR!

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8