SAĞLIK BAKANI'NIN HABERİ BİLE YOK

SAĞLIK BAKANI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul'da yapılacak hastanelerden birinin Atatürk Havalimanı'na yapılacağını yine tekrarladı, ancak hastanenin Atatürk Havalimanı'na yapılmayacağı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan sık sık kullandığı Atatürk Havalimanı'na koronavirüsle mücadele kapsamında sahra hastanesi kurulacağını açıklamıştı. Atatürk Havalimanı'na hastane kurulması teklifi ilk İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelmişti. Bugün hastanenin yapımı için çalışmalara başlandı ancak sahra hastanesinin Atatürk Havalimanı'na değil Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) ait, daha önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly İnn AVM yanındaki arazide başlandı. CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mahir Çelik ise kararın yanlış olduğunu dile getirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca az önce yaptığı açıklamada İstanbul'da yapılacak hastanelerden birinin Atatürk Havalimanı'na yapılacağını yine tekrarladı, ancak hastanenin Atatürk Havalimanı'na yapılmayacağı ortaya çıktı.
Koca Atatürk Havalimanı'na yapılacağı iddia edilen hastane için 'ambulans helikopterlerde kullanılabilir' dedi. Ancak hastane yapımına başlandı. Yapımına başlayan Atatürk Havalimanı'nda değil, Devlet Hava Meydanları İşletmesine (DHMİ) ait, daha önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly İnn AVM yanındaki yerde yer alıyor.
CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mahir Çelik yapımına başlanan hastaneye bizzat giderek görüntüledi.
Atatürk Havalimanı'na sadece özel uçakların indiğini belirten Çelik, 'Atatürk Havalimanı'nda kullanılabilir kapalı alanlar varken, altyapısı tamken ve de yeterli alan mevcutken neden kabul edilmedi, neden oraya yapılmıyor. Aciliyet varken neden başka araziye yapılıyor?' diye sordu.
Bakan Koca şu açıklamaları yaptı:
* İstanbul’da iki tane bin yataklı, daha doğrusu her bir odaya bir yatak olmak üzere bin odalı hastane planlanıyor.
* Birisi Atatürk havalimanında, birisi Sancaktepe’de. Sancaktepe’deki bizim şehir hastanesi olarak planladığımız bölgemiz.
* Pandemi sonrası devre dışı kalacak şekilde düşünmedik bu hastaneleri. Tek katlı, içinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakım ünitesi olan hastaneler olarak planladık.
* Yani kalıcı, daha sonraki süreçte benzer ya da farklı amaçlarla kullanılacak hastaneler olacak. Türkiye’nin değişik yerlerinde de planlamayı düşünüyoruz.