Tarih: 11.06.2021 20:03

SAADET PARTİLİLERE POLİS MÜDAHALESİ

Facebook Twitter Linked-in

Saadet Partisi, Türkiye’nin ekonomik kriz ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetleri göz önüne alarak “Geçim İttifakı” kampanyası kapsamında Ankara Kızılay Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi ancak izin verilmedi. 
Cuma namazı çıkışı Türkiye’nin 81 ilinde yapılan basın açıklamasının Ankara ayağında polis engeliyle karşılaşıldı.
Kızılay Meydanı’nda partililer ve vatandaşların bir araya geldiği geçim ittifakı basın açıklamasının yapılmasına izin verilmedi. 
Polisin tutumunu protesto eden SP'liler, “Saadet gelecek zulüm bitecek” sloganı attı.
Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, “Ankara İl Başkanlığımızın yapacak olduğu 'Geçim İttifakı' basın açıklaması polis müdahalesi ile hukuksuzca engellenmiştir.” denildi.
Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Av. Fatih Beyazıt yaşananlara tepki göstererek, “Demokratik hakkımızı kullanmamızı engellediler. Milli Görüşçüler olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu baskılardan da bunlardan da yılmayacağız. Zafer inananlarındır inşallah.” ifadelerini kullandı. 
SİYASİ PARTİLERİN DEĞİL SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ÜZERİNE GİDİN
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, polis engeliyle basın açıklamasının engellemesine tepki göstererek, “Ankara polisinin bu tavrı hukuk devleti ve demokratik teamüller açısından kabul edilemez. Bu tavrı şiddetle kınıyoruz. İktidar, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasal partilerin değil, organize suç örgütlerinin ve ona bulaşanların üzerine gitmelidir.” dedi.
İşte o açıklama:
Saadet Partisi olarak bugün 81 ilde gerçekleştirdiğimiz ‘Geçim İttifakı’ temalı basın açıklamamız anlaşılamayan bir şekilde Ankara’da polis müdahalesiyle engellenmeye çalışılmıştır. 
Ankara polisinin bu tavrı hukuk devleti ve demokratik teamüller açısından kabul edilemez. Bu tavrı şiddetle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu müdahalenin sorumlusu siyasi iktidardır. İktidar, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasal partilerin değil, organize suç örgütlerinin ve ona bulaşanların üzerine gitmelidir. 
Saadet Partisi insanımızın geçim derdini görmezden gelen iktidara rağmen, her platform ve fırsatta milletimizin kaynamayan tenceresini kararlılıkla gündeme getirmeye devam edecektir.

İNSANIMIZ KAYNAMAYAN TENCERESİNİ 81 İLDE MEYDANLARA GETİRDİ
Karamollaoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından, 'Görmeseniz de göstermek istemeseniz de #DertTencerede! İnsanımızın geçim derdini görmezden gelmekle kalmayıp duyurulmasını da engellemeye çalışıyorlar! Ankara'daki basın açıklamamızı engellemeye çalışsanız da insanımız kaynamayan tenceresini bugün 81 ilimizde meydanlara getirdi.' ifadelerini paylaştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —