Tarih: 12.01.2018 14:27

RES EL SEN-İ GECESİ

Facebook Twitter Linked-in

Geceye Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Add Samandağ Şubesi Başkanı Atiye  Sönmez Erdoğdu, Belediye Meclis Üyeleri Adil Nural,Yüksel Kuzu, Berna Kaplan ,Samandağ  Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Müzisyen Ali Berrak’ın,   hareketli şarkıları geceye renk katarak davetliler gecenin geç saatlerine kadar  dans edip halaylar çekti.

    Gecede Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu başkanı Akan Sönmez yaptığı konuşmada şunları söyledi:“ Akdeniz kültür ve dayanışma derneği ras el seni etkinliğimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Kültürümüzün en önemli günlerinden biri olan ras el seni kadim bir geçmişe sahip İslamiyet öncesine dayanan ve her yıl kutlanan bir gündür. Bu gün çocukların günüdür. Sevginin paylaşımın hâkim olduğu yitirdiğimiz sevdiklerimizin yad edildiği mekanlarının ziyaret edildiği kavgalıların barıştığı, barışın günüdür. Umudun günüdür.Bu gün gelecekten beklentilerin haykırıldığı gündür. Biz umut ediyoruz ki yeni yıl barış getirsin.

Ülkemizde insanların artık sokağa çıkmaktan korktuğu, korkunun çevrelediği, dar alana sıkıştırdığı, hapsettiği, umutsuzluğun hakim olduğu, her sabah uyanınca bu gün acaba nerede katliam oldu düşüncelerinin beynimize işlendiği bu paranoya ortamına sürükleyen terörün bir an önce bitmesini bitirilmesini, bundan nemalanan, bu puslu havayı yaratan karanlık güçlerin, derin yapıların hakkettikleri cezaları çekmesini, tarihin karanlık sayfalarına gömülmelerini diliyoruz.

Haksız yere tutuklu gazeteci, milletvekili, akademisyen, belediye başkanları, siyasetçi, öğrenci ve sendikacıların özgürlüklerine kavuştuğu, insanların düşüncelerini özgürce ifade edebildiği , demokrasinin ve özgürlüklerin hakim olduğu bir yıl olmasını diliyoruz.

Bölgemizde kardeş Suriye halkları üzerinden çirkef, kanlı, kirli, bir vekâlet savaşı yürütülmektedir. Bu savaş bölge halklarına acı, gözyaşı, sefalet ve yıkımdan başka bir şey getirmemiştir. Bölgemizde savaşların bittiği barışın, sevginin ve paylaşımın hakim olduğu acılı annelerin göz yaşının dindiği, yaraların sarıldığı bir yıl olmasını diliyoruz.

Ülkemizde sarayın, saltanatların tahakkümü ve baskısı altında yaşadığımız bu kara günlerin bitmesini… aydınlığın hakim olduğu halkların iradesinin hakim olduğu bir yıl olması dileği ile …tekrar ras el seni etkinliğimize geldiğiniz için hepinize teşekkür eder yeni yılınız yani ras el seni kutlu olsun”dedi.Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında:” İlçemizde  farklı renkler yüzyıllardır bir arada kardeşçe  yaşıyor.Çok farklı renkler bu anlamlı gecede bir araya geldi.İlçemizde arapça tiyatrolar,etkinlikler  gerçekleştirerek kültürümüze sahip çıktık,bugünde yeni projelerimizle çalışmalarımız sürdürüyoruz.Bu kapsamda Samandağ Hizmet vakfı bünyesinde yapımı süren dil okulu yakında faaliyete girecek. Biz bu toplumun kendi kültürüne sahip çıkması adına üstümüze düşeni fazlasıyla yapmak, onda ısrar eden, o duruşa saygı duyan, o duruşu sergileyen insanlarla bir arada olmak için çok emek verdik. Bundan sonrada bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.Geleceğe bir iz bırakmak önemlidir.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —