REKTÖR DERELİ'YE  GÜMÜŞ ÖDÜL

REKTÖR DERELİ

ÜniAr’ın en çok ilgi çeken raporu Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA), öğrencilere öğrenim gördükleri üniversitenin rektörünü değerlendirmeleri amacıyla 10 maddeden oluşan “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçe

TÜMA-2018’de 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 bin 513 öğrenciden öğrenim gördükleri üniversitenin rektörlerine ilişkin veri toplandı. Analiz sonrasında en yüksek skoru alan ve İSTE’de göstermiş olduğu üstün performanstan dolayı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ÜniAr Gümüş Ödül’üne layık görüldü.
İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin, ÜniAr’ın en çok ilgi çeken raporu Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasındaki verilerle gümüş ödüle layık görülmesi ise İskenderun adına büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor.

Üniversitelerin “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” sıralamasında 172 üniversite arasında, İSTE, 8. sıraya yükseldi. Üniversitelerin “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” sıralamasında ise İskenderun Teknik Üniversitesi, 2017’de 41. sırada iken bu sene 29. sıraya yükselerek, farkını ortaya koydu.