Tarih: 08.03.2020 21:55

POLİSTEN KADINLARA MÜDAHALE

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da kadınlar, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü için İstanbul Valiliğinin yasak kararına ve polis ablukasına rağmen Taksim'de toplandı. Beyoğlu'nun ara sokaklarında bir araya gelerek İnsan Hakları Derneği önünde toplanan kadınlar, buradan Fransız Kültür Merkezi önüne yürümek istedi. Sıraselviler Caddesi'nde önlerine polis barikatı kurulan kadınların Taksim Meydanı'na doğru yürümesine izin verilmedi. Kadınlar, Karaköy'e yürüdü. Sıraselviler Caddesi'nde sloganlarla bekleyen bir grup kadına ise polis müdahale etti. Gazete Yolculuk Muhabiri Buse Söğütlü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan bütün yollar polisler tarafından kapatıldı. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi önünde yasak kararına rağmen toplanan kadınlar, 'Göçmen kadınlarla mücadelemiz ortak', 'Gülistan Doku nerede?', 'İşsizlik, yoksulluk faturalar suçum değil', 'Çocuk haklarını aklayan bir ülke istemiyoruz', 'Yaşasın feminist mücadelemiz' dövizleri taşıyarak 'Susmuyoruz, korkmuyoruz itaat etmiyoruz', 'Erkekler evlere ütü yapmaya', 'Kadın cinayetleri politiktir' sloganları attı.

Sıraselviler Caddesi'nden basın açıklamasının yapılacağı Fransız Kültür Merkezi önüne doğru yürümek isteyen kadınların önüne polis barikatı kuruldu. Yürüyüşün düzenleme komitesi ile polisler arasında görüşmeler yapıldı. Sıraselviler'de toplanan kadınlara polis yürüyüş izni vermedi. Kadınların bir kısmı Karaköy'e doğru yürümeye başlarken, İstiklal'e girmek için polis barikatını geçmek isteyen bir gruba ise polis biber gazı kullanarak müdahale etti.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —