ÖZGÜR ÖZEL'DEN 'SAHTE DİPLOMA' AÇIKLAMASI…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ziyaretin ardından EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ile birlikte ortak basın açıklaması düzenlendi.

26.02.2025 21:42:00 0
ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDK soruşturması kapsamında İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros'un tutuklanması sonrası EMEP'e yaptığı ziyaretin ardından Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan 'sahte diploma' soruşturması hakkında konuştu. Özel, "Erdoğan'ın diplomasının olmadığı, o dönem okul arkadaşlarının olmadığı, ona ders veren tek öğretim görevlisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yaptığı açık" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen 'sahte diploma' soruşturmasıyla ilgili "Ülkeyi yöneten kişinin diploması tartışmalı iken böyle bir tartışmayı başlatmak. Erdoğan'ın diplomasının olmadığı açık" dedi.

Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros'un tutuklanması nedeniyle EMEP'e ziyarette bulundu.

Özel, ziyaretin ardından EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan ile birlikte ortak basın açıklaması düzenlendi.İlk olarak konuşan Seyit Aslan, AKP'nin "Yargı sopasının bütün muhalefete sallandığı, yargı sopasıyla herkesi hizaya getirmek istediğini" ifade etti.

Ekonomik krize değinen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP'nin 8. Olağan Kurulu'nda Cumhurbaşkanı, 'Bundan sonra yeni Türkiye'ye işaret ederek buna uygun davranan, buna uyanlar siyaset yapabilir' dedi. Buradan şunu söylemek istiyoruz. Cumhurbaşkanının ifade ettiği yeni Türkiye şu: Yargı sopasının bütün muhalefete sallandığı, yargı sopasıyla herkesi hizaya getirmek istedikleri yeni bir Türkiye'den bahsediyorlar. Milyonlarca asgari ücretlinin açlık sınırının altında bir yaşama sürdürmesi için 'yeni Türkiye' diye ifade ediyorlar. Türkiye'nin ana muhalefetiyle siyasetçileriyle, sendikalarıyla, işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, gençlerle iktidarın anti demokratik tavrına karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte direnmeye devam edeceğiz. Bugün Genel Başkanının ziyaretinde ifade ettikleri bir çok şeyi de birlikte sürdürmeye devam edeceğiz."

"SEYYAR GİYOTİN HEPİMİZİN CANINI YAKMAYA ÇALIŞIYOR"

Daha sonra Özgür Özel, gündeme ilişkin konuştu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.EMEP'in başlattığı "Barajsız sendika, yasaksız grev, güvenceli iş" kampanyasına ilişkin konuşan Özel, "Biz de destek veriyoruz. Ortak sorunlara haklı tepkilerin örgütlenmeye çalışıldığını görüyoruz. Hem örgütlerimiz hem üyelerimiz düzeyinde dayanışma içinde olacağız" dedi.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerek Ahmet Özer hakkında beklenip beklenip nihayet hazırlanan ama altı boş iddianameye itiraz ediyoruz. Suçsuz olan seçilmiş belediye başkanımızı itham ediyorlar. 8 belediyemizdeki meclis üyelerimizi gözaltına aldılar. Aynı şekilde Emek Partisi'nin İstanbul İl Başkanı da tutuklandı. Hepimizin HDK operasyonuna inanmamızı istiyorlar. HDK'nin bir terör örgütü olduğunu bilmiyoruz. Ama "HDK'nin terör örgütü ile bağlantılı olduğuna dair yargı kararı olmadığı anlaşılmıştır" diyen yargı kararı var elimizde. Yargıtay da bunu onadı ve kesinleşti. Bugün il başkanı da belediye meclis üyeleri de bu karara rağmen suçlanıyor. Seyyar giyotin hepimizin canını yakmaya çalışıyor. Birlikte mücadelemizi, yol yürüyüşümüz sıklıkla göreceksiniz."

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra AKP'ye katılan Serap Yazıcı Özbudun hakkında konuşan Özel, "Serap hanımın 'Gelip ben CHP'ye katılmak istiyorum' dediğini ve bu konudaki yaklaşımımızı kendisi biliyor. Katıldığı partinin genel başkanına 'tek adam' demişti. Onunla yok da bizimle mi var doku uyuşmazlığı?" ifadelerini kullandı.

'SAHTE DİPLOMA' SORUŞTURMASI

Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının 'sahte' olduğuna ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili görüşü alınan Özel, şunları söyledi:
"Ülkeyi yöneten kişinin kendi diploması tartışmalı iken böyle bir tartışmayı gündeme açmak o diplomanın iptalinden medet ummak Ekrem İmamoğlu'ndan ne kadar korktuklarının göstergesi. AK Parti'yi yöneten bir siyasi akıl varsa atılacak en yanlış adımı attığı aleni. Bu kadar acemice bir iş olmaz. Erdoğan'ın diplomasının, Erdoğan'ın diplomasının olmadığı, o dönem okul arkadaşlarının olmadığı, ona ders veren tek öğretim görevlisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yaptığı, okul arkadaşlarının, ders veren hocalarının olmadığı, amfide bir fotoğrafının olmadığı açık. Okul arkadaşlarıyla bir iftar düzenlesin de anılarını anlatsın"

HDK OPERASYONLARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yapılanmasına karşı yürütülen soruşturma kapsamında 18 Şubat Salı günü düzenlenen İstanbul merkezli operasyonlarda ev baskınlarıyla gözaltına alınan 54 kişiden 30'u tutuklandı.
10 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alıınan kişilerden 51'i adliyeye sevk edilirken aralarında gazeteciler Ercüment Akdeniz, Elif Akgül, Yıldız Tar'ın da bulunduğu 30 kişi tutuklandı. 13 kişiye ev hapsi cezası verilirken 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tutuklananlar arasında EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros da yer aldı.

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR ' 'SAHTE DİPLOMA' AÇIKLAMASI…
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,29% 0,14
  • EURO

    48,99% 0,02
  • GRAM ALTIN

    4880,50% -0,24
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

SİYASETİN GÖBEĞİNDE ŞANTAJ İDDİASI: ELAZIĞ İL BAŞKANI KONUŞTU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

Yükleniyor


KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0