ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin halkın iktidarını kurmak için yola çıktığını belirterek, "Bizi bu yolumuzdan hiçbir darbeci çeviremez" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.05.2025 18:40:00 0
ÖZGÜR ÖZEL

19 Mayıs'ta yapılacak İzmir mitingi için çağrı yapan Özel, "Bütün Türkiye'yi 19 Mayıs günü saat 19.19'da Gündoğdu Meydanı'nda miting yapmaya değil, özgürlük ve demokrasi için eylem yapmaya davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'da bir dizi etkinliğe karıldı.İlk olarak "Otizm Sempozyumu"na katılan ve burada açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Türkiye'de 1,5 ila 2 milyon arasında otizmli yurttaşın bulunduğunu söyledi.

Bunların 700 bininin çocuk olduğunu kaydeden Özel, "Ancak bu çocukların sadece 42 bini okula gidebiliyor, yani sadece yüzde 6'sı. Yüzde 94'ünün örgün eğitime erişemediği gibi bir utançla karşı karşıyayız. Bizim esas halletmemiz gereken meselenin başında bu var" ifadelerini kullandı.

"Bu sayı bir istatistik değil" diyen Özel, şunları söyledi: "Bu devletin kapsayamadığı yüzbinlerce çocuk olduğu gerçeği ve bu açıkça bir anayasa ihlali. Çünkü anayasa toplumun tümünü kapsıyor ve eğitimin her yurttaşın hakkı olduğunu söylüyor. Bu tabloyu değiştirmek sosyal devlet olmanın bir gereği. Biz CHP olarak böyle bir haksızlığa, böyle bir eşitsizliğe, böyle bir anayasa ihlaline razı değiliz."

Özgür Özel, şunları kaydetti: "CHP'nin bazı taahhütleri var. Bunların en başında 2018 yılında sivil toplum örgütleriyle ve tüm siyasi partilerin katılımıyla TBMM'de hazırlanan bir otizm eylem planı var. Bizim temel vaadimiz 2018'de sivil toplum örgütleriyle ortaya çıkarılan otizm eylem planına sahip çıkmak, onu hızla güncellemek ve üzerimize düşen her şeyi yapmak."

"HALKIN İKTİDARINI KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 14.00'te Kuşadası Belediyesi'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.Özel, törende yaptığı konuşmada, "Erdoğan geçtiğimiz haftalarda kendisinin 19 Mart darbe girişimine karşı 7 gün Saraçhane'de gece gündüz direnen ve Saraçhane'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atama hevesini kursağında bırakan ve bu darbeye karşı mücadele eden demokrasi sevdalıların yaptıklarını hazmedemeyip, rahmetli Adnan Menderes üzerinden CHP'yi darbe yapmakla suçladı" dedi.

"Birisinin darbeci mi, darbeci olmadığını mı; demokrat mı, otokrat mı olduğunu anlayacaksanız onun seçim kazandığı gün ne yaptığına bakmayacaksınız. Kazandığı gün herkes demokrat! Önemli olan seçimi kaybedince ne yaptığına bakacaksınız" diyen Özel, şunları söyledi:

"Utanmadan sıkılmadan İsmet Paşa'ya, CHP'ye darbeci diyenlere hatırlatırız; darbe seçimi kaybedince silkeleyin demekle, İstanbul'a bir siyasiyi başsavcı yollamakla, iftiralarla, yalan tanıklarla, gizli tanıklarla, öyle çınarlarla, ladinlerle, sahtekar odunlarla iftira atmakla olmaz; İsmet Paşa gibi kabullenmekle olur yenilgiyi.

Bugün CHP, 31 Mart seçimlerinin birinci partisi olarak çıktığı günden beri kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kazandığını seçimi bir zafer değil, üstlenilecek bir görev görerek, seçmenin verdiği desteği Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine verilmiş bir yatırım kredisi olarak görerek, o seçimin kaybedeninin olmadığını, kazananının bütün Türkiye olduğunu ilan ederek, bütün demokratları kucaklayarak ve gelecekteki halkın iktidarını kurmak için yola çıkmıştır. Bizi bu yolumuzdan hiçbir darbeci çeviremez."

19 Mart'ta İBB'ye yönelik operasyona değinen Özgür Özel, "Her darbenin bir karargahı vardır, 19 Mart darbe girişiminin karargahı maalesef Beştepe'dir. Her darbenin silahı vardır, maalesef 19 Mart darbesinin silahı yargıdır. Her silahın kurşunu ve mühimmatı vardır, 19 Mart darbe girişiminin mühimmatı yalandır, iftiradır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A YANIT

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekrem'in arkasından çekil, kendi yoluna bak" dediğini aktaran Özel, "Ben senin gibi İlker Başbuğ'u feda edenlerden değil, asker Musa'nın arkasından duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturuyorum" yanıtını verdi.

19 MAYIS MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI

19 Mayıs'ta İzmir'deki miting için çağrı yapan Özel, "19 Mayıs günü, akşam üstü saat 19.19'da İzmir'de hep birlikte haykıracağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi... Hepinizi Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz. Bütün Türkiye'yi 19 Mayıs günü saat 19.19'da Gündoğdu Meydanı'nda miting yapmaya değil, özgürlük ve demokrasi için eylem yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR ' İZMİR MİTİNGİ ÇAĞRI…
  • BIST 100

    9628,81%0,92
  • DOLAR

    38,83% 0,31
  • EURO

    43,41% -0,14
  • GRAM ALTIN

    3976,89% -1,39
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP LİDERİ ÖZEL'DEN CANLI YAYINDA BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER!

'İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASININ İPTALİ HUKUKSUZ' DEDİ, KARDEŞİ GÖREVDEN ALINDI

DEVA PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETMİŞTİ: SEDA KAYA ÖSEN CHP’YE KATILIYOR

BOŞANMA AŞAMASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

HATAY İLE İDLİB VE LAZKİYE KARDEŞ ŞEHİR OLDU

SAYIŞTAY, MEMURLARA VERİLEN GİYİM YARDIMI ÖDEMELERİNİ “KAMU ZARARI” SAYDI

ÖZEL: TERÖRSÜZ TÜRKİYE'Yİ KİM SAVUNUYORSA BİR FAZLASINI BİZ SAVUNUYORUZ…

ERDOĞAN: TÜRK'Ü KÜRT'TEN AYIRIRSAN, ARAP'TAN AYIRIRSAN YALNIZ KALIR

RUSYA-UKRAYNA HEYETLERİ TÜRKİYE'DE: ZELENSKİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY TUTUKLANDI

RUS HEYETİ İSTANBUL’DA: MÜZAKERELER BAŞLIYOR, TRUMP VE PUTİN KATILMAYACAK

DR. AYŞE UĞURLUYA “MEMURİYETTEN ÇIKARMA” CEZASI VERİLDİ

GAZETECİ FURKAN KARABAY GÖZALTINA ALINDI

ESİLA AYIK VE İKİ ÖĞRENCİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ESKİ URUGUAY DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A: SAKIN YARIN 'ALDATILDIM' DEME, MİLLET BU KEZ AFFETMEYECEK

AÇILIMDA YENİ PERDE! 'KAYYIM' SİSTEMİ SİL BAŞTAN

ADALET BAKANI'NDAN FLAŞ 'ÖCALAN'A UMUT HAKKI' AÇIKLAMASI

AKP'Lİ EKİNCİ'DEN DEMİRTAŞ ÇIKIŞI…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YENİ YETKİLER TANIYAN TORBA KANUN TEKLİFİ TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

ERDOĞAN: BELLİ ÜRÜN GRUPLARINDA BU SENE SIKINTI YAŞAYACAĞIZ

GELECEK PARTİSİ KONYA MİLLETVEKİLİ EKİCİ, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NA PANKART ASILDI: “PEDOFİLİYE GEÇİT YOK, HER YER BOÜN”

Yükleniyor


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

BERKİN ELVAN'IN KATİLİ POLİS FATİH DALGALI'NIN ALDIĞI 16 YILLIK HAPİS CEZASI ONANDI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

BAKIRHAN'DAN LOZAN AÇIKLAMASI…

İMAMOĞLU'NUN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

  • Cumartesi 35.9 ° / 16.8 ° false
  • Pazar 31.7 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.8 ° / 13.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54