ÖZGÜR ÖZEL'DEN İZMİR MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin halkın iktidarını kurmak için yola çıktığını belirterek, "Bizi bu yolumuzdan hiçbir darbeci çeviremez" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 16.05.2025 18:40:00 0
ÖZGÜR ÖZEL

19 Mayıs'ta yapılacak İzmir mitingi için çağrı yapan Özel, "Bütün Türkiye'yi 19 Mayıs günü saat 19.19'da Gündoğdu Meydanı'nda miting yapmaya değil, özgürlük ve demokrasi için eylem yapmaya davet ediyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aydın'da bir dizi etkinliğe karıldı.İlk olarak "Otizm Sempozyumu"na katılan ve burada açıklamalarda bulunan Özgür Özel, Türkiye'de 1,5 ila 2 milyon arasında otizmli yurttaşın bulunduğunu söyledi.

Bunların 700 bininin çocuk olduğunu kaydeden Özel, "Ancak bu çocukların sadece 42 bini okula gidebiliyor, yani sadece yüzde 6'sı. Yüzde 94'ünün örgün eğitime erişemediği gibi bir utançla karşı karşıyayız. Bizim esas halletmemiz gereken meselenin başında bu var" ifadelerini kullandı.

"Bu sayı bir istatistik değil" diyen Özel, şunları söyledi: "Bu devletin kapsayamadığı yüzbinlerce çocuk olduğu gerçeği ve bu açıkça bir anayasa ihlali. Çünkü anayasa toplumun tümünü kapsıyor ve eğitimin her yurttaşın hakkı olduğunu söylüyor. Bu tabloyu değiştirmek sosyal devlet olmanın bir gereği. Biz CHP olarak böyle bir haksızlığa, böyle bir eşitsizliğe, böyle bir anayasa ihlaline razı değiliz."

Özgür Özel, şunları kaydetti: "CHP'nin bazı taahhütleri var. Bunların en başında 2018 yılında sivil toplum örgütleriyle ve tüm siyasi partilerin katılımıyla TBMM'de hazırlanan bir otizm eylem planı var. Bizim temel vaadimiz 2018'de sivil toplum örgütleriyle ortaya çıkarılan otizm eylem planına sahip çıkmak, onu hızla güncellemek ve üzerimize düşen her şeyi yapmak."

"HALKIN İKTİDARINI KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 14.00'te Kuşadası Belediyesi'nin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.Özel, törende yaptığı konuşmada, "Erdoğan geçtiğimiz haftalarda kendisinin 19 Mart darbe girişimine karşı 7 gün Saraçhane'de gece gündüz direnen ve Saraçhane'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atama hevesini kursağında bırakan ve bu darbeye karşı mücadele eden demokrasi sevdalıların yaptıklarını hazmedemeyip, rahmetli Adnan Menderes üzerinden CHP'yi darbe yapmakla suçladı" dedi.

"Birisinin darbeci mi, darbeci olmadığını mı; demokrat mı, otokrat mı olduğunu anlayacaksanız onun seçim kazandığı gün ne yaptığına bakmayacaksınız. Kazandığı gün herkes demokrat! Önemli olan seçimi kaybedince ne yaptığına bakacaksınız" diyen Özel, şunları söyledi:

"Utanmadan sıkılmadan İsmet Paşa'ya, CHP'ye darbeci diyenlere hatırlatırız; darbe seçimi kaybedince silkeleyin demekle, İstanbul'a bir siyasiyi başsavcı yollamakla, iftiralarla, yalan tanıklarla, gizli tanıklarla, öyle çınarlarla, ladinlerle, sahtekar odunlarla iftira atmakla olmaz; İsmet Paşa gibi kabullenmekle olur yenilgiyi.

Bugün CHP, 31 Mart seçimlerinin birinci partisi olarak çıktığı günden beri kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kazandığını seçimi bir zafer değil, üstlenilecek bir görev görerek, seçmenin verdiği desteği Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğine verilmiş bir yatırım kredisi olarak görerek, o seçimin kaybedeninin olmadığını, kazananının bütün Türkiye olduğunu ilan ederek, bütün demokratları kucaklayarak ve gelecekteki halkın iktidarını kurmak için yola çıkmıştır. Bizi bu yolumuzdan hiçbir darbeci çeviremez."

19 Mart'ta İBB'ye yönelik operasyona değinen Özgür Özel, "Her darbenin bir karargahı vardır, 19 Mart darbe girişiminin karargahı maalesef Beştepe'dir. Her darbenin silahı vardır, maalesef 19 Mart darbesinin silahı yargıdır. Her silahın kurşunu ve mühimmatı vardır, 19 Mart darbe girişiminin mühimmatı yalandır, iftiradır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A YANIT

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekrem'in arkasından çekil, kendi yoluna bak" dediğini aktaran Özel, "Ben senin gibi İlker Başbuğ'u feda edenlerden değil, asker Musa'nın arkasından duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturuyorum" yanıtını verdi.

19 MAYIS MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI

19 Mayıs'ta İzmir'deki miting için çağrı yapan Özel, "19 Mayıs günü, akşam üstü saat 19.19'da İzmir'de hep birlikte haykıracağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi... Hepinizi Gündoğdu Meydanı'na bekliyoruz. Bütün Türkiye'yi 19 Mayıs günü saat 19.19'da Gündoğdu Meydanı'nda miting yapmaya değil, özgürlük ve demokrasi için eylem yapmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: ÖZGÜR ' İZMİR MİTİNGİ ÇAĞRI…
  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

HATAY’A HAKARET EDEN ŞOFÖR İÇİN İNCELEME

POLİTİKA FAİZİ İÇİN KRİTİK GÜN:TCMB FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

  • Pazar 34.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0