ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI’ SORUSUNA YANIT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

GÜNDEM 24.08.2024 13:46:00 0
ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI’ SORUSUNA YANIT

Özel, “Ben Erdoğan’ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP’li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum” diye konuştu.

CHP Lideri Özgür Özel, Habertürk TV’de gündemi değerlendirdi.Özgür Özel programda kendisine yönetilen “Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” sorusuna “Hayır” yanıtını verdi ve şu ifadeleri kullandı:

Özgür Özel’in programda verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şöyle:“Ben Atatürk’ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Bu hiç azımsanacak bir irade değil. Ben Erdoğan’ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP’li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum. Ben teknik direktörüm. Ben penaltıyı kimin atacağına bütün taraftarı vererek karar vereceğim.”

TÜZÜK KURULTAYI
-CHP Türkiye’ye demokrasi vadettiği için önce kendi içinde demokratik olması lazım. Maalesef tüzüğümüz çağdaş demokrat bir parti tüzüğünün olması gerektiği kadar demokratik değil, bir takım eksiklikleri var. Birçok partinin tüzüğünden çok daha iyi olmasına rağmen 5 Kasım kurultayının ana gündem maddelerinden birisi buydu. Hem o dönemki genel başkanımız değişiklikler yapacağını vadetmişti, biz de vadetmiştik. Sayın genel başkanlarımıza tüzüğümüz konusunda danışacağım. Sayın Kılıçdaroğlu’na da hem geldiğimiz nokta bilgi verip hem son önerilerini alacağım.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

-31 Mart’tan hemen sonra ‘Bu seçim sonuçlarını araçsallaştırarak erken seçim çağrısı yapmayacağım’ dedim. Sebebi de son derece ahlaki ve etik bir yerden. 105 miting yaptım şunu söyledim; ‘Bu seçim genel seçim değildir, bize vereceğiniz oy Ak Parti’ye kırmızı kart göstermek değil, sarı kart göstermektedir. Bize oy verdiniz diye iktidar değişmeyecek’ dedim. Seçmene o yerel seçime istinaden bir taahhütte bulundu. Tek başına partim yüzde 38 oldu. Çıkıp da orada ‘Haydi bakalım arkadaşlar biz birinci partiyiz, yürüyün erken seçime. Tayyip Bey devrilmiştir’ desem bir gün önce bana inan Ak Partili ve MHP’li seçmen bir daha bana inanmaz. Ama vatandaşın ekonomik krizi büyük, bu sorunları çözmezseniz geçim olmazsa seçim olur dedim. Bugün karar alalım 60 gün sonra iktidarız. Bugünden razıyım, dünden hazırım seçime. Biz erken seçim istiyoruz, teknik şartları şu an elimizde yok.

-Ben sosyal demokratım. Liderden çok ekibe inanırım. Liderin ‘eşitler arasında bir adım önde’ olan kişi olduğuna inanırım. Dünyada ülkesine katkı veren liderler de böyledir. Ben genel başkanın gücünün demokratlığından, çağdaş ve mütevazı bir lider olmasından kaynaklandığına inanan biriyim.

“AKP’NİN YARATTIĞI ENKAZA ORTAL OLACAK ENAYİ DEĞİLİM”

-Cenazede birbirini görünce el sıkışmayan liderler olduk. Ben bunun bir parçası olmak istemedim. Ben Ak Parti’nin 22 yılda yarattığı enkaza son düzlükte ortak olacak enayi de değilim. Eğer yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkmışsanız camide bile birbirinin yüzüne bakmayan liderlerden biri olmamalısınız. Bu noktaya gelmişti Türkiye.
-Meclis’teki kavga yakışmıyor. Ben 13 yıldır milletvekilliği yapıyorum. Meclis’te hiç kan görmemiştim, kan gördüm. Kadına şiddet görmemiştim, gördüm. Utandım. Sayın Meclis Başkanı’nın bu konuda inisiyatif alması lazım. Bekir Bozdağ neredeyse hukuku katlediyor. Ahmet Şık’ın konuşmasının da yanlış olduğunu söyledim. O’nu da aradım söyledim. Bunun ne bize ne Can Atalay’a katkısı olduğunu söyledim. O konuşmaya katılmıyorum ama onunla Alpay Özalan’ın yaptığı aynı kefeye konulmaz. Alpay’a bir şey demem çünkü mikroba neden hastalık bulaştırıyorsun denmez.

Can Atalay’ın içeride tutulması, Hatay’ın iradesine, Meclis’in iradesine saygısızlık. Biz 360’ımız bir araya gelirsek Türkiye’deki bütün mahkumları çıkaracak genel af yetkimiz var. 400 kişiyle anayasa değiştirecek gücümüz var.”

BEŞAR ESAD VE MAHMUD ABBAS GÖRÜŞMELERİ

-Beşar Esad’dan gün bekliyoruz. Resmi yazımızı yolladık. Yetkili organlarla görüşmedim ama defalarca Esad ile görüşülmesi gerektiğini söyledim. Sayın Erdoğan ‘Ben de görüşeceğim’ dedi.

Ayağım kırık olmasaydı 1 Eylül’de orada olmayı çok isterdim. Filistin’e gidiyorum. Sayın Mahmud Abbas’la telefonda konuştum. Dedi ki ‘CHP lideri randevu istemez, ikinci vatanına ne zaman gelmez istiyorsa söyler biz de karşılarız.’ Eğer Mahmud Abbas uygun görürse Gazze’ye giderken kendisine eşlik etmek isterim.

 

  • BIST 100

    10372,00%-0,10
  • DOLAR

    41,38% 0,05
  • EURO

    48,53% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4845,44% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

Yükleniyor


CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0