ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun aday olmaması durumunda kendisinin aday olmayacağını ifade etti.

GÜNDEM 31.07.2025 12:31:00 0
ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

Özel, seçimin kaybedilmesi durumunda partiyi kongreye götüreceğini belirterek, "O kadar net. Siyaseti bırakırım, bir gün durmam. Ben bu sözü 5 Kasım Kurultay'ında verdim" ifadelerini kullandı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de Özlem Gürses'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun aday olmaması durumunda adayın kim olacağı sorulan Özel, "İsim konuşmak doğru değil. Ben değilim, kendi adıma söyleyeyim. Ben kendimle ilgili hesabı, kitabı düşünce duyguların, hırsların, aklın öne geçebilmesinden endişe ederim. Seçim akşamı iktidarı değiştirmiş partinin genel başkanı olarak teşekkür konuşması yapmaya talibim. Bunun dışında bir hesabım yok" yanıtını verdi.

"EN DOĞRU ADAYI BELİRLEMEKLE MÜKELLEFİM"

Özel, şöyle devam etti: "Ekrem Bey'in adaylığıyla ilgili şunu söyleyeyim; gazeteci arkadaş 'adayınız kim?' diyor. Ekrem İmamoğu... Yasak gelirse mücadele edeceğiz... O gün geldi, aday olamıyor, en doğru adayı belirleriz diyoruz. Vay efendim yeni bir tartışma başlıyor, kendi mi aday olacak diye... Ben en doğru adayı belirlemek ile mükellefim. Bunu da kendi başıma yapmadığımı biliyorsunuz. "
CHP Genel Başkanı Özel, "Adayı değiştirecek olursak da tekil bir karar vermem. En doğru kararı veririm. Gümbür gümbür, seçimi kim alacaksa onu aday yaparız" ifadelerini kullandı.
"Seçimi kimle kazanırsak adayı onu yapıyor" diyen Özel'e, "Siz kazanırsanız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben kendim ile ilgili böyle bir noktada, noktalı virgül koyduğum anda mesele zaten Özgür Özel kendi aday olacak noktasına gelir ve kilitlenir. Bunu yapınca da seçimi kaybedersin. Ondan sonra duygusal kopuş, bunu nasıl aşacağız?"

"SEÇİMİ KAYBEDERSEK PARTİYİ KONGREYE GÖTÜRECEĞİM"

"Ben seçimin ertesi günü, iktidar değişti ve Tayyip Erdoğan yerine bir cumhurbaşkanı seçtiysek partinin başındayım ve tarihin en büyük başarısının sahibiyim" diyen Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni, Atatürk'ün partisini 100 yıl sonra yine iktidara taşımak... Bundan daha büyük bir başarı olmaz. Değilse partiyi kongreye götüreceğim zaten, o kadar net. Siyaseti bırakırım, bir gün durmam. Ben bu sözü 5 Kasım Kurultay'ında verdim" ifadelerini kullandı.

KURULTAY DAVASI YORUMU

15 Eylül'de görülecek kurultay davası hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, "'Şaibeli kurultay' meselesi lafı sonuç doğuracak bir şey değil, süreç odaklı. 30 Haziran'da hiçbir şey olmaz dedim. 8 Eylül, 9 Eylül'den bir gün önce partiye operasyon... Dedim ki, kuruluş haftasında mahkeme mi olur? Söyleyin hakime, anlayış gösterir, ileri alır. Eylül'ün 15'ine aldı. Orada bizim avukat arkadaşın dikkatsizliği. Çok net, 15'inde de o mahkeme ya reddedilir, ya ileri bir tarihe ertelenir" diye konuştu.

TANJU ÖZCAN'A TEPKİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "AKP,MHP ve DEM şer ittifakının tezgahladığı oyuna ortak olmamalıyız!" sözlerine tepki gösteren Özel, şunları kaydetti: "Tanju Özcan'ın partinin Genel Başkanı, genel yönetimi dururken bir yerel yönetici olarak, aynı Meclis'te yer aldığımız partileri dizip 'şer ittifakı' tanımlaması haddini aşan bir tanımlamadır. Doğru bir tanımlama değil."


"CHP, İMRALI'YA HEYET YOLLAMAZ"
"CHP, İmralı'ya heyet gönderecek mi?" sorusuna Özel, "CHP, İmralı'ya heyet yollamaz. Böyle bir niyetimiz olmaz" cevabını verdi.
Özel, şöyle devam etti: "Biz komisyona bu yüzden giriyoruz. Biz bu işlerin konuşulabileceği tek yerin Meclis olduğunu düşünüyoruz. Bizim ne işimiz var İmralı'ya heyet yollamakla! Meclis en üst mercidir."

HAKAN FİDAN'A TEPKİ
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a tepki gösteren Özel, şunları söyledi:
"İsrail'e karşı 12 ülke bir yaptırım paketinde anlaştı. Türkiye oraya imza atmadan kaçtı. Biz de bunu suçüstü bir durumda yakaladık ve ilan ettik. Bana dedi ki, "Anlaşma var, anlaşmanın Ege'de uygulanması durumunda 6 mil, 12 mile çıkar. Sen Yunan tezini mi destekliyorsun." Dedim ki, "Sen anlaşmayı Karadeniz'de uyguluyorsun, Pasifik'te uyguluyorsun, Ege Denizi'nde şerhin var uygulamıyorsun. O şerhini yaz oraya" dedim. Önce bana 'Yunan'ı destekliyorsun' dedi. 10 gün sonra oraya şerh koyup imzayı attılar. Şimdi Özgür Özel mi doğruyu söylüyor, TikTok'çu Hakan mı doğru söylüyor? Şerhi koy, imzayı at demiştim. Kimin dediği çıktı?"

MECLİS KOMİSYON ÜYELERİ AÇIKLAMASI

Meclis komisyonu üyelerinin belli olduğuna ilişkin haberlerin sorulduğu Özel, "Daha liste belli değil. Çünkü daha dün karar verdik Meclis komisyonuna katılmaya. 20'nin üzerinde arkadaşımı görevlendirebilirim. Kafamdaki taslakta 20'nin üzerinde isim var. 10'unu seçeceğim. Daha seçmedim. Grup başkanvekillerim ile istişare edeceğim, henüz etmedim. Meclis'e de yazıyı yarın öğlen saatlerinde yollayacağım" yanıtını verdi.
 

Anahtar Kelimeler: : İMAMOĞLU OLMAZSA DEĞİLİM
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9