ÖZDİL ÖNCESİ BÜYÜK DEĞİŞİM: SÖZCÜ, PEKER’İN AVUKATIYLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın’ın, kasım ayı başından itibaren Sözcü grubunun avukatlığını üstlendiği ortaya çıktı. Yılmaz Özdil iddiaları ve işten çıkarmalar tartışılırken gelen bu bilgi medya kulislerini hareketlendirdi.
Sözcü TV ve bağlı olduğu Sözcü Grubu, son haftalarda hem yönetim hem de çalışan yapısındaki değişikliklerle gündeme gelmeye devam ederken, tartışmaları daha da büyütecek yeni bir bilgi ortaya çıktı. Gazeteci İnan Demirel, Sedat Peker’in avukatı olarak bilinen hukukçu Ersan Barkın’ın, kasım ayı itibarıyla Sözcü grubunun avukatlığını üstlendiğini açıkladı. Demirel, iddiayı doğrudan Barkın’a sorduğunu ve Barkın’ın bu görevi doğruladığını belirtti.
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil’in başa geçeceği iddialarının gölgesinde yapılan işten çıkarmalar, son günlerde medya kamuoyunda yoğun tartışmalara yol açmıştı. Yönetim değişikliği ihtimalleri gündemde yer almaya devam ederken, Barkın’ın avukatlık görevine başlaması bu tartışmaların seyrini değiştirecek nitelikte bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Gazeteci İnan Demirel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hem iddiayı hem de doğrulama bilgisini kamuoyuna duyurdu. Demirel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sözcü TV’deki Yılmaz Özdil öncesi işten çıkarmalar hakkında konuşurken Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'ın Sözcü grubunun avukatlığını üstlendiğini duydum. Ersan Bey'i arayıp sordum, doğruladı. Kasım başından bu yana grubun avukatıymış. Yılmaz Özdil’le yakınlığı sebebiyle akla Sedat Peker geliyor tabii. Barkın bunun Peker’le ilgisi olmadığını söyledi.”
Barkın’ın avukatlığı üstlendiğini doğrulaması, medya sektöründeki güç dengeleri, sanal bloklaşmalar ve muhalif medya yapıları üzerine çeşitli yorumların yapılmasına yol açtı. Özellikle Sözcü Grubu ile Yılmaz Özdil arasındaki geçmişten gelen ilişki, Barkın’ın göreviyle birlikte daha görünür bir tartışma başlığı hâline geldi. Bazı medya çevreleri, Barkın’ın Özdil’e yakın bir isim olmasının doğal olarak bu hamleyi etkilediğini savunurken; diğer kesimler Barkın’ın açıklamasına atıf yaparak, bu ilişkinin Sedat Peker bağlantısına yorulmaması gerektiğini belirtiyor.
Öte yandan Sözcü TV’deki işten çıkarmaların, kanalın yayın politikasında veya yönetim kadrolarında yapılması planlanan düzenlemelerle ilgili olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu süreçte atılan her adım gibi, avukatlık görevi değişikliği de kamuoyunda dikkatle izlenmeye devam ediyor.
Sözcü Grubu’nun önümüzdeki günlerde hem bu atamaya hem de kanalın geleceğine yönelik tartışmalara açıklık getirecek bir değerlendirme yapıp yapmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Ancak medyada dengeleri etkileyebilecek nitelikteki bu gelişme, tartışmaların süreceğine işaret ediyor.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


