Tarih: 17.03.2021 15:50

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NUN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Danışma Kurulu kararın okunmasına karar verdi. TBMM Danışma Kurulu 13:30'da toplanmıştı. Gergerlioğlu karar okutulurken Meclis sırasında olacağını söyledi. Bugüne kadar milletvekilliği düşürülürken bir vekil Genel Kurul sıralarında bulunmamıştı. Bugün yaşanacak olaylar bir ilk olacak.Kararın okunması ile birlikte Meclis Başkanvekili Celal Adan, Genel Kurulu terk etmesi için Gergerlioğlu'na teklifte bulunacak.

Genel Kurul'da karar okundu, Celal Adan Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürüldüğünü açıkladı, Genel Kurul'a 10 dakika ara verdi.Gergerlioğlu kararın Anayasaya uygun olmadığını, Meclis Başkanı'nın suç işlediğini söyledi, 'Hiçbir yere gitmiyorum, milletimin bağrındayım' dedi.
Meclis'te Gergerlioğlu şunları söyledi:
'Ben barış çağrısı yaptım. Hayatım insan hakları mücadelesi ile geçti. Yaşamak direnmektir. Yaşasın Türk ve Kürt haklarının kardeşliği demeye devam edeceğim. İstedikleri uyduruk kararlarla engellemeye çalışsınlar. Milletin iradesine aykırı bir karardır. Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenmiyor. Enis Berberoğlu kararı var. İkinci defa aynı şeyi yaşatmak istiyorlar. Ben geri döneceğim. Bütün arkadaşlarımız ile direneceğiz. AKP sıraları kaçtı. Savunacak tek bir kelime söyleyemediler. Ben barış çağrısı yaptım'Davete uymazsa Meclis İdare Amirleri göreve davet edilecek. Amirlerin Gergerlioğlu'nu Meclis'ten çıkarması bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —