Tarih: 21.03.2020 04:02

ODTÜ KAVAKLIK’TAKİ YURT PROTOKOLÜNE İPTAL KARARI

Facebook Twitter Linked-in

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneğinin, Rektörlük ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) arasında Kavaklık'ta yapılmak istenen KYK yurdu için 21 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan protokolün iptali için açtığı davada, protokolün iptaline karar verildi.
‘PROTOKOL HUKUKA AYKIRI’
Protokolü hukuka aykırı bulan Ankara 11’inci İdare Mahkemesi, şu ifadeleri kullandı: “Kurulu bulunan intifa hakkına aykırı kamu gücüne dayalı üstün ve ayrıcalıklı yetkileri kullanarak davalı Kredi Yurtlar Kurulu Genel Müdürlüğü ile aralarında, taşınmazın öğrenci yurdu yapımı için tahsisine ilişkin protokolün hukuka aykırı olduğu ve bu protokol kapsamında gerçekleştirilen inşaat işleminde de hukuka uyarlı bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliği ile karar verildi.”
TAŞDELEN: ‘ÖDTÜ VE DOĞA KAZANDI’
Kararı paylaşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “ODTÜ’de kaçak olarak ve ağaçlar kesilerek yapılmak istenilen, yurt olacağı iddia edilen inşaatı mühürlemiş ve durdurmuştuk. Mahkeme kararı geldi.Rektörlüğün işgüzarlığı ve kaçak inşaat kaybetti; ODTÜ ve doğa kazandı” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —