NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKP'Lİ RASİM ARI İSTİFA ETTİ

NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKP

Nevşehir Belediye Başkanı AKP'li Rasim Arı, belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Arı, canlı yayında yaptığı açıklamada, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini söyledi.  

Arı, Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinin 21 aydır sürdürdüğünü belirterek, '18 aydır yumuşak yatakta vallahi billahi yatmadım. Sürekli bu şekilde yatan biri sağlıklı kalamaz. Tamamen sağlık nedenleri ve sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa ediyorum' dedi. 
'ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ'
İstifa öncesi Arı, sosyal medya hesabından 'Hakkınızı helal edin Gurban olduğum Nevşehir' notuyla bir video paylaştı. Arı'nın paylaştığı videoda, 'Elbet bir gün buluşacağız' şarkısının olması dikkat çekti. 


NE OLMUŞTU?
AKP içinde Rasim Arı tartışması 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimler öncesinde başladı, Arı, başkan olduktan sonra geçmiş AKP dönemine ait yolsuzluk iddiaları içeren dosyalar da açılmaya başlandı. Arı'ya bu soruşturmanın sonlandırılması için baskı yapıldığı iddia edilmişti. 21 Kasım 2020'de bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden üçü tutuklanmıştı. Ayrıca Arı'nın DEVA Partisi ya da İYİ Parti'ye geçebileceği öne sürülmüş İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, Arı'yı partilerine davet etmişti.