Tarih: 20.03.2021 12:47

NACİ AĞBAL MB BAŞKANLIĞI'NDAN ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Merkez Bankası Başkanlığı'na 8 Kasım 2020 tarihinde atanan Naci Ağbal, 130 gün sonra görevinden alındı. Resmi Gazete'de bugün yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı ile Ağbal, MB Başkanlığı görevinden alınırken yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. 


Ağbal, geçtiğimiz yıl kasım ve aralık 2020'de toplam 675 baz puan faiz artırımı gerçekleştirmişti. 2021'nin ocak ve şubat aylarında faiz artırımına gitmeyen Ağbal yönetimindeki Merkez Bankası geçtiğimiz perşembe günü yüzde 2 faiz artırımı kararı daha almıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise öteden beri yüksek faiz ile yüksek enflasyon arasında doğrudan ilişki bulunduğunu sürekli olarak dile getiriyor. 
Ağbal, görevden alındığını öğrendiğinde bu sabah saat 4:20'de twitter hesabından bir paylaşım yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Bugüne kadar atadığı tüm görevler için Erdoğan'a teşekkür eden Ağbal, 'Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ederim. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin' dedi.


KAVCIOĞLU KİMDİR?
Bayburt 23 Mayıs 1967 doğumlu olan Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İngiltere Hastings College’ta İşletmecilik eğitimİ gören Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Halk Bankası AŞ’de sırasıyla İstanbul Bölge Koordinatörü, Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı olan yürüten Şahap Kavcıoğlu, 26. Dönem AKP Bayburt Milletvekilliği yaptı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Şahap Kavcıoğlu’nun “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi” ve ‘”Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” isimli 2 kitabı bulunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —