Tarih: 29.11.2020 13:53

MUSTAFA ERCAN, YARGITAY ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Yargıtay üyeliğine seçilen, 11 hakim ve savcı arasında İskenderun’da da cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Mustafa Ercan da yer aldı. 2009 yılında Sungurlu’dan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Mustafa Ercan burada üç yıl görev yapmıştı. Mustafa Ercan Cumhuriyet Başsavcılığı görevi süresince birçok operasyonlara imza atarak koordinasyonunu yapan ve Türkiye için uluslararası önemi bulunan Mavi Marmara dosyasının İskenderun ayağını büyük bir titizlikle sonuçlandırmıştı.
 
Mersin’e atandığı günden itibaren de kentteki FETÖ, PKK ve uyuşturucu tacirlerinin yapılanmasının üzerine kabus gibi çöken Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın ayağını kaydırmak için tüm karanlık odakların yoğun çaba sarf ettiği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.
 
Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, arabuluculuk siteminin, beklenenin çok üzerinde başarı sağladığını belirterek, Mersin'de 2018'in ilk 11 ayında iş mahkemelerinde açılan dava sayısının, bir önceki yıla göre üçte iki oranında azaldığını ve uygulamada yüzde 70 başarıya ulaşıldığını kaydetmişti.
 
Elazığ doğumlu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İlk orta ve liseyi Elazığ da okudu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra ilk görev yeri Nevşehir’de göreve başlayan Mustafa Ercan daha sonra eş durumundan Ermek’te Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptı. Diyarbakır Çınar’a, Balıkesir’e ve Sungur, İskenderun Bursa ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunan Mustafa Ercan evli ve bir kızı, iki çocuk babası…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —