MURAT KURUM CHP'Lİ VEKİLİN ERGENE'DEN GETİRDİĞİ PİS SUYU FIRLATTI

Meclis'te bütçe görüşmelerinde CHP'li İlhami Özcan Aygun'un Ergene'den getirdiği pis suyu Bakan Kurum, elinin tersiyle vurup masadan fırlattı.

GÜNDEM 12.12.2024 22:53:00 0
MURAT KURUM CHP


Meclis'te bütçe görüşmelerinde CHP'li İlhami Özcan Aygun'un Ergene'den getirdiği pis suyu Bakan Kurum, elinin tersiyle vurup masadan fırlattı. Olayın ardından AKP milletvekilleri, set oluşturarak Aygün'ü engellemeye çalıştı. AKP'li ve CHP'li vekiller arasında tartışma çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde 'Ergene' tartışması çıktı.
CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un komisyondaki bütçe görüşmelerine İzmir Körfezi'nden su getirmesine karşılık bugün Meclis'teki bütçe görüşmelerine Ergene Nehri'nin suyunu getirdi.

"BEN BU SULARI BAKAN'A VERECEĞİM" DEDİ ORTALIK KARIŞTI
İlhami Özcan Aygün, konuşmasında yanında getirdiği suları ve kozalağı göstererek, şunları söyledi:
"Kazdağları oldu Boz dağları. Sayın Bakan, bunlar Kazdağları'nda katledilen ağaçlar. Danıştay 4. Dairesi'nde daha dava sürerken Kazdağları'nda bugün itibarıyla 1 milyona ilişkin ağacı katlettiniz. Normal bir vatandaş gidip ormandan bir ağaç kesse yargı onun bütün aletlerine el koyarken Cengiz'e geldiği zaman yok. 685 futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 1 milyon ağaç orada katlediliyor. Türkiye'nin dört bir yanında Cengiz katliam yapıyor ama bakanlık da Saray da uyuyor. Her şey mi Cengiz'e ya? Ülkenin bütün kaynakları Cengiz'e. 

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ortalığı boş bulmuşsunuz ve İzmir Körfezi'nden su getirmişsiniz. Ben de size Ergene'den getirdim. Ergene Nehri için dönemin Başbakanı Erdoğan dedi ki; 'Bebek oyuncağı, Ergene Nehri'ni temizleyeceğiz'. Yıl 2024, Ergene Nehri bu. Bakanlık eline yüzüne bulaştırdı. Kaynakları heba ettiniz. Benim bölgemde, Trakya'da insanlar kanserden ölüyor. Siz gelmişsiniz burada seçilmiş milletvekillerine hakaret ediyorsunuz. Bu su da Marmara Denizinden. Müsilaj devam ediyor."
"Ben bu suları Bakan'a vereceğim" diyerek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un oturduğu koltuklara doğru giden Aygün'ün masaya bıraktığı suyu Murat Kurum eliyle itti. AKP milletvekilleri, set oluşturarak Aygün'ü engellemeye çalıştı.

BİRLEŞİME ARA VERİLDİ
Bu sırada AKP'liler ile CHP'li milletvekilleri de yerlerinden kalkarak tartışmalara katıldı. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, uyarılarına rağmen tartışmanın uzaması üzerine birleşime 20 dakika ara verdi.

KARGO İLE GÖNDERECEK
Öte yandan İlhami Özcan Aygün, yanında getirdiği suları ve kozalağı kargoyla Murat Kurum'a göndereceğini söyledi.

KURUM KOMİSYONA İZMİR KÖRFEZİ'NDEN SU GETİRMİŞTİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 8 Kasım'daki Plan ve Bütçe Komisyonu'na Murat Kurum İzmir Körfezi'nden getirdiği kirli suyu getirmişti. Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, 'Bir zahmet temizlesinler' demişti.

Kurum komisyondaki konuşmasında, "Bu suyu İzmir körfezindeki oradaki kirliliği görmekten imtina eden, bu acı tablo karşısında tek bir açıklama dahi yapmayan siyasilere deniz kirliliğini daha iyi anlatmak için getirdik. Artık İzmir körfezimizde büyük bir çevre felaketi yaşandığını, körfezin içindeki tüm canlılarla birlikte can çekiştiğini, her saat başı binlerce balığın öldüğünü görmenin vakti gelmiş, hatta geçmiştir. Millet önünde soruyorum şu kirliliğin olduğu bir denizde balıklar yaşayabilir mi? Bu kokunun olduğu bir denizin kıyısında İzmirliler rahatça hayat sürebilir mi? Atık su kaynaklı amonyak miktarı olması gerekenden 50 kat fazladır. Bu şen içindeki oksijen miktarı sıfırdır, sıfır" demişti.

 

  • BIST 100

    10948,40%1,03
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,54% -0,21
  • GRAM ALTIN

    5445,35% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9041,14% 0,39

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

Yükleniyor


ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4