'MONTRÖ BİLDİRİSİ'NE İMZA ATAN EMEKLİ AMİRALLERE İKİNCİ OPERASYON

104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturmada, 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından bu sabah dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Avukat Hüseyin Ersöz, emekli amirallerin evlerine sabah saatl

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin açıklamasına ilişkin soruşturmasında, 14 şüphelinin tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından bu sabah dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Açıklamada adı yer alan emekli amirallerin evlerine sabah saatlerinde polis gelip arama yapacaklarına ilişkin tebligatı gösterdi. Alper Tezeren, Metin Açımız gibi çok sayıda emekli amirallerin evinde polis arama işlemi yaptı.
TESUD BAŞKANI’NIN EVİNDE ARAMA
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’ın evinde arama yapıldı ve kendisine ait telefon ve bilgisayar gibi dijitallere el konulduğu öğrenildi. Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan’a 22 Nisan'da ifade vermek üzere çağrı yapıldığı bildirildi. 
Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), '104 amiralin bildirisini kınadılar' açıklamasını reddederek, 'Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır' açıklamasını yapmıştı.
TESUD, MSB'nin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 'Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti' açıklamasını reddetmişti. MSB'nin açıklamasını reddeden TESUD'dan, 'Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır' açıklaması yapılmıştı.
Avukat Hüseyin Ersöz Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
Sabah kapıyı çalan bir kez daha sütçü olmadı. 
Emekli Amiraller Soruşturması’nda aralarında benim de Müvekkillerimin olduğu bazı kişilerin evlerine polisin gelmesi ile güne uyandık. 
Gelen polis, arama yapılacağını ve “tebligat sonrasında” gideceklerini söylemiş. #EmekliAmiraller
Şu an için bir gözaltı işlemi yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi yok. Ancak, gözaltına alınanların tamamı serbest bırakılan bir soruşturmada, çoğu 65+ olan kişilere,“bir basın açıklamasından” dolayı yaşatılanların geçmişte dahi başka örneğini bilmiyorum doğrusu. #EmekliAmiraller 
6 EMEKLİ AMİRAL VE BİR GENERAL İFADEYE ÇAĞRILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.
Evlerinde arama yapılan emekli askerlerin telefon ve bilgisayarlarına el kondu.