MEHMETÇİK İÇİN KAN BAĞIŞI

MEHMETÇİK İÇİN KAN BAĞIŞI

Suriye’nin İdlib kentinde ülke bekası için canını hiç çekinmeden ortaya koyan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Antakya merkez Ulu Camii önünde kurulan Kızılay çadırına Hataylılar akın etti...

Bizim için kan bağışında devamlılık esastır. Her konuda duyarlı olan Hatay halkı çok ciddi bir şekilde destek veriyor...Vatandaşlar, Kızılay'dan yapılan çağrının ardından muhtemel ihtiyaç için kan bağışında bulundu.Kızılay yetkilileri yaptıkları açıklamada, kurum olarak belli bölgelerde kan stoku bulundurmak zorunda olduklarını söyledi. Hastanelerde kan ihtiyacının acil bir şekilde karşıladıklarını belirten yetkililer “Yaşanan üzücü olay sonrası hastanelerimizde zaten kan depolarımız yeterli miktarda Türk Kızılay tarafından desteklenmişti.

Üzücü olay sonrasında belli bir miktarda talep edilen kanları Adana’dan hızlı bir şekilde hastanelerimize ilettik.” diye konuştu. Vatandaşın Mehmetçiğe destek amacıyla kan bağışında bulunmasının sevindirici olduğunu dile getiren yetkililer, “Kan stokumuzu belli bir seviyede tutmamız lazım.Bu nedenle vatandaşlarımızın kan bağışına ilgisi artmış durumda. Bizim için kan bağışında devamlılık esastır. Her konuda duyarlı olan Hatay halkı çok ciddi bir şekilde destek veriyor” dediler.