MANSUR YAVAŞ'TAN 'CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI' AÇIKLAMASI

MANSUR YAVAŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş net konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ismi adaylık için geçen Yavaş, Ben siyasetin içinde değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti ve görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.
Son dönemlerde adı 'Cumhubaşkanlığı adaylığı' iddialarıyla gündeme gelen Yavaş, bu konuda net konuştu.
'BİR BELEDİYE BAŞKANI SADECE GÖREVİNİ YAPMALI'
 Ben bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Beni belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı. Ne siyasi partilere, ne de siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne de onların iç işlerine karışmalı. İşini gücünü yapmalıdır.
TAVRIMI AYNEN DEVAM ETTİRİYORUM
Seçilmeden önce şöyle bir söz vermiştim, “Bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız” diye… O tavrımı aynen devam ettiriyorum. Kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyorum.
GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Bu arada bazen siyasi muarızların konuşmalarına da şahit oluyoruz ama o çizgimi de bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar rızam dışındadır. Ben de görevimin başındayım.
  
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'a Cumhurbaşkanı adayı olma çağrısı yapmıştı. Altılı masanın kendisine teklif götürmemesi durumunda kendilerinin adaylık teklifi götürebileceklerini açıklamıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bu açıklamanın ardından 'memnuniyet verici' yanıtını vermişti. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nda yer alan bir siyasetçinin aday olarak ifade edilmesinden memnun kaldığını belirterek, 'Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek' dedi.