LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 15 Temmuz günü etkinlikleri kapsamında MEB Şura Salonu’nda düzenlenen “Zaferin Adı Türkiye Özel Çocuklar Sergisi”nde açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 15.07.2025 22:56:00 0
LGS TARTIŞMASINDA TEKİN, OKLARI CHP’YE ÇEVİRDİ: “PİS KOKU ORADAN GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Muharrem İnce’nin “LGS’den pis koku geliyor” sözlerine ilişkin “CHP'nin dışına çıksınlar, pis kokudan kurtulacaklar” dedi. Muharrem İnce de kendisini ve partisini hedef alan Tekin'e "Önce okullara sabun koy. Altını pislettiğin Bakanlık koltuğundan kalkmamak için çocuklarımızın geleceğini çalıyorsun" yanıtını verdi.

TARTIŞMALARI CHP’YE BAĞLADI

CHP’ye katılan Muharrem İnce’nin “LGS’den pis koku geliyor” sözlerinin sorulması üzerine Bakan Tekin, “Ben bunu söyleyen kişiye şunu söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden çıksın. Çünkü pis koku varsa eğer Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ülkenin, milletin, vatandaşın parasını çarçur ettiği, rüşvetle yargılandıkları bütün bu sürecin içerisinde, pis koku oradan geliyordur. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisinin dışına çıksınlar, pis kokudan kurtulacaklar.” dedi.

OKUL KAYNAKLARINI YETERLİ BULDU

Tekin LGS’de 719 öğrencinin tam puan almasıyla ortaya atılan iddialarla alakalı şu şekilde konuştu:

“Şimdi o kadar saçma sapan argümanlar söylüyorlar ki mesela diyor ki 'Ben etrafımda bir iki kişiye sordum, sınav çok zor geçti dediler ama 719 tane birinci çıktı'. Peki, ben de diyorum ki biz yıl içerisinde sürekli okullarımızda 'çocuklar, bakın bütün sorular ders kitaplarınızdan çıkacak. Dolayısıyla ders kitaplarınıza odaklanın. Bütün sorular öğretmenlerimizin size anlattıklarından çıkacak. Dolayısıyla öğretmenlerimizi can kulağıyla dinleyin. Başka materyale ihtiyacınız olmayacak' dedik. Sınavda eğer 719 birinci varsa ve sizin söylediğiniz gibi bu olağan dışı bir durumsa, bu bizim söylediğimiz çocuklarımızın okul içerisine odaklanmaları, okul dışında, öğretmenleri dışında başka bir şeyden fayda ummamalarından kaynaklanıyordur o zaman.”

DİYARBAKIR’DAN 300 BİRİNCİ ÇIKMASI İDDİALARINI YALANLADI
Bakan Tekin sözlerine şöyle devam etti:

"Öğretmenlerimize teşekkür etmeleri gerekirken bütün öğretmenlerimizi zan altında bırakıyorlar. Bu kadar sığ bir bakış açısı olamaz. Mesela hiç utanmadan diyor, diyor ki, 'bir ilden 300 tane birinci var'. Nereden çıkartıyorsunuz bunları? Şu an konuştuğumuz şey henüz ilkokuldan, ortaokuldan yeni mezun olan çocuklarımız. Bu çocukların akıllarına bu tür şaibeler sokmanızın, bu çocukların zihinlerini bulandırmanın bir anlamı yok. Kendi siyasi çıkarlarınız için, kendi siyasi hatalarınızı, defolarınızı, günahlarınızı, suçlarınızı örtmek için böyle laflar etmenize gerek yok."

MUHARREM İNCE: ALTINI PİSLETTİĞİN BAKANLIK KOLTUĞU...

CHP’li Muharrem İnce, X hesabı üzerinden kendisini hedef alan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yanıt verdi. İnce, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “CHP’nin dışına çıksınlar, pis kokudan kurtulacaklar” yanıtına karşın “Akılsız, düzeysiz ve Tekinsiz Yusuf, sahibine yaranarak koltuğunu garantilemeye çalışmak yerine; önce okullara sabun koy, sonra Milli Eğitim’den gelen pis kokuları temizle. Sınavlarında şaibe, mülakatlarında torpil, okullarında ideolojik dayatma var” açıklamasında bulundu.

Ayrıca İnce, “Senin görevin siyaset yapmak değil çocuklara eşit ve nitelikli eğitim verilmesini sağlamak. Altını pislettiğin Bakanlık koltuğundan kalkmamak için çocuklarımızın geleceğini çalıyorsun. Hırsızlığınızın sınırı yok bunu en çok gençler biliyor.” dedi.

LGS birincilerinin hangi okullardan olduğunun açıklanması ısrarını sürdüren İnce, “LGS birincileri hangi okullardan açıklamadın! LGS sonuçlarını bağımsız bir komisyon incelesin dedim, sağır kaldın! Yaptığın sınava güveniyorsan önce bunları yap!” ifadelerini kullandı.
 

  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

YENİ ŞAFAK YAZARI TELE1’İN BAŞINA KAYYUM OLARAK OTURDU!

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

YARGIYA İMAMLI ADAY! CHP’DEN SERT ÇIKIŞ: “BU LİSTE TARAFSIZ OLAMAZ!

KAYYUM TEKİN:ANKARA KARARIYLA İLGİLENMİYORUM

CHP’DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE GEÇİYOR

EKREM İMAMOĞLU: UTANÇ VERİCİ BİR AHLAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

GÜRSEL TEKİN’İN ARACINDAYDI: YUSUF AYDIN, İMAMLIK YAPARKEN BESİCİLERİ DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR

TELE1’DE “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTINA ALINDI!

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

AKP'Lİ ÇERÇİOĞLU EMEKÇİ KADINLARIN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETTİ!

AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

CHP’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BAYRAMPAŞA’DA BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ YENİLENİYOR

YENİ ŞAFAK HEM ALİ YERLİKAYA’YI HEM DANIŞMANINI HEDEF ALDI…

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÖZ ELEŞTİRİ: “HİÇ YETERLİ DEĞİL”

Yükleniyor


GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

YARGIYA İMAMLI ADAY! CHP’DEN SERT ÇIKIŞ: “BU LİSTE TARAFSIZ OLAMAZ!

KAYYUM TEKİN:ANKARA KARARIYLA İLGİLENMİYORUM

  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.7 ° false
  • Salı 26 ° / 15.1 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4