KURTARMA EKİBİ GÖRDÜĞÜ MANZARA KARŞISINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

KURTARMA EKİBİ GÖRDÜĞÜ MANZARA KARŞISINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İzmir'de yaşanan yıkıcı deprem sonrası bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler; anne, baba ve 2 yaşındaki kızlarının cansız bedenlerini çıkardı. İki yaşındaki bebeğin cansız bedenini kucağına alıp çıkaran görevli ise

İzmir’i vuran 6.9 büyüklüğündeki depremde en büyük hasar Bayraklı ilçesinde yaşandı.İzmir’den yansıyan görüntüler Türkiye’yi yasa boğarken, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Bayraklı’da yıkılan sekiz katlı Rıza Bey Apartmanı örneği üzerinden önemli tespitlerde bulundu.

İzmir'den gelen son kare ise kurtarma ekiplerinin psikolojisini gözler önüne serdi.Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından ekipler, Bornova ilçesinde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazında arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye Mağaracılık Federasyonu Arama ve Kurtarma ekibinden Tahsin Kaymak, uzun süre çalıştığı enkazdan bir anne, baba ve 2 yaşındaki çocuklarının cansız bedenlerinin çıkarılması için çalıştı.Cesetlerin çıkarılmasının ardında Kaymak, dinlenmeye geçtiği sırada gözyaşlarını tutamadı. O görüntüler ise yürekleri dağladı.