KULİS: ÜST DÜZEY PERSONELLERE SORUŞTURMA GÜNDEMDE

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve başlamasının ardından çok sayıda değişim yaşanan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yeni adımın 'iç hesaplaşma' olacağı belirtiliyor...

GÜNDEM 26.08.2023 00:01:00 0
KULİS: ÜST DÜZEY PERSONELLERE SORUŞTURMA GÜNDEMDE

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve başlamasının ardından çok sayıda değişim yaşanan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yeni adımın 'iç hesaplaşma' olacağı belirtiliyor. Emniyet kaynakları, Soylu döneminde suça bulaşan üst düzey emniyet personeli hakkında soruşturma başlatılabileceğini kaydediyor.

Emniyet kaynakları, Süleyman Soylu döneminde 'suça bulaşan' emniyet personeli hakkında soruşturma başlatılması yönünde 'güçlü bir irade' olduğunu belirtiyor.
Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, emniyet kaynakları, Emniyet bünyesinde atılacak yeni adımın ise, Soylu döneminde suça bulaşan üst düzey emniyet personeli hakkında soruşturma başlatılması olduğunu belirtiyor.
Seçimlerden sonra belirlenen kabinede en dikkat çekici atamalardan biri İçişleri Bakanlığı'na yapıldı. 28 Mayıs'ta yapılan seçimin ikinci turundan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran'da açıkladığı kabinede, yeni İçişleri Bakanı'nın Ali Yerlikaya olduğu duyuruldu.
Yerlikaya, görevi devralırken yaptığı konuşmada, "Temel referansımız hukukun üstünlüğü ve insan haklarıdır. Bundan asla taviz vermeyeceğiz" dedi. Selefi Süleyman Soylu'nun 7 yıllık İçişleri Bakanlığı dönemindeki 'şahin' tutumu nedeniyle, Yerlikaya sözleri kimi çevreler tarafından 'ılımlı' bir mesaj olarak nitelendirildi.

İADELER HIZLA GÖREVE BAŞLATILDI

Yerlikaya, ilk olarak çeşitli gerekçelerle ihraç edilmiş ancak mahkeme kararıyla geri dönen yüzlerce İçişleri Bakanlığı personelinin işbaşı yaptırılmasının önünü açtı. Kanunda, "Mahkeme kararı 30 gün içinde uygulanır" denilmesine rağmen 13-14 aya kadar işbaşı yapmayı bekleyen İçişleri Bakanlığı çalışanlarının büyük kısmını Emniyet Genel Müdürlüğü personeli oluşturuyordu.

ESKİ KADROYA TIRPAN

Mülkiye kökenli olan Yerlikaya'nın döneminde en dikkat çekici adım ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan atamalarda atıldı. Soylu'nun son atadığı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş İçişleri Bakanı Yardımcısı yapılınca, yerine 27 Haziran'da Erol Ayyıldız getirildi.
Ayyıldız'ın göreve başlamasından sonra ise il emniyet müdürleri ve emniyet teşkilatının tepe kadrosunda köklü bir revizyona gidileceği beklentisi arttı. Bu beklenti 35 gün sonra karşılık buldu ve 2 Ağustos'ta 24 ilin emniyet müdür görevden alınarak merkeze çekildi. Kızak görev olarak bilinen merkeze çekilenler arasında, Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da yer aldı. Ayrıca, İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Sabit Akın Zaimoğlu da bu kritik görevinden Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Terörle Mücadele Daire Başkanı Hasan Yiğit ise Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

14 BİRİNCİ SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI

Yerlikaya döneminde emniyet teşkilatındaki son kritik gelişme ise bu hafta yaşandı. Soylu döneminde ihraç edilen, idari soruşturma geçiren veya zorla emekli edilen 14 birinci sınıf emniyet müdürü hakkında yargının verdiği göreve iade kararı uygulandı. İade edilen 14 isim, Strateji, Özel Güvenlik Denetleme ve Teftiş Kurulu başkanlıklarında göreve başladı.

"SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ ÇALIŞIYORDU"

Gazete Duvar'a konuşan emniyet kaynakları, bu iade kararlarının ardından yeni atılacak adımın ise Soylu döneminde suça bulaşan üst düzey emniyet personeli hakkında soruşturma başlatılması olduğunu belirtiyor.
"Bazı isimler, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli gibi değil, suç örgütü gibi çalışıyordu" diyen kaynaklar, Soylu döneminde yaşandığı iddia edilen hukuksuzluklar ile 'gerçek ve ciddi bir hesaplaşma' olacağını savunuyor.

 

  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9