KULAÇOĞLU VE GAZETECİ GÜLSEVEN GÖZALTINA ALINDI

KULAÇOĞLU VE GAZETECİ GÜLSEVEN GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medyada ‘İsimsizler Hareketi’ adı altında platform kuran Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven gözaltına alındı.

Sosyal medyada ‘İsimsizler Hareketi’ adı altında platform kuran Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven gözaltına alındı.Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven gözaltına alındığını Twitter’dan duyurdu. Gözaltılara tepki geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “Kaçma şüphesi olmayan, çağrılırsa ifade vermeye gidebilecek Taylan Kulaçoğlu hangi suçun faili ki gözaltına alıyorsunuz? Duruşmaların bile yapılamadığı ortamda en fazla 1 sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alıyorsunuz' derken, CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Selin Sayek Böke: “Saray ve uşakları ‘tak’ diye hedef gösteriyor, iktidarın sopası savcılar ‘şak’ gözaltına alıyor” ifadelerini kullandı. TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ise “Defalarca denediniz, asla biat etmedi, etmez” ifadelerini kullandı.

RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın mail hesabının hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söylemişti.