KRİZLE MÜCADELEDE AKILALMAZ YÖNTEM

KRİZLE MÜCADELEDE AKILALMAZ YÖNTEM

Ekonomik kriz koronavirüs salgının da etkisiyle artarken Erdoğan, krizle mücadelenin yöntemini AKP'li ve kendine yakın isimleri göreve atamakta buldu.

Salgınla artan kriz her geçen gün derinleşiyor. Ekonomi batarken pahalılık tırmanıyor.Birgün'ün aktardığına göre; Alım gücü azalan yurttaş, sesini Saray’a duyuramıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurttaşın feryadını ‘abartılı’ bulurken, hiçbir işyerinin kapanmadığını savunuyor.
Köşeye sıkışan Saray yönetimi çözüm bulmak yerine kadroları değiştiriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Hazine ve Maliye Bakan yardımcıları görevden alındı. Böylece istifa eden Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın yerine Lütfi Elvan'ın atanmasının ardından Bakanlık’ta ilk görevden almalar gerçekleşmiş oldu. Karar ile bakan yardımcıları Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu’nun görevlerine son verilirken yerlerine Cengiz Yavilioğlu ve Şakir Ercan Gül atandı.
ÖZEL SEKTÖRDEN TRANSFER
Görevden alınan iki isim de Berat Albayrak'ın Bakanlık’a yaptığı dışarıdan transferler olarak gündeme geldi. Bu isimlerden Bülent Aksu, Turkcell CFO'su görevindeyken Berat Albayrak'ın bakan olmasının ardından özel sektörden yapılan ilk transferdi. Albayrak'ın dışarıdan Bakanlığa getirdiği isimlerden diğeri ise yine özel sektörden Osman Dinçbaş oldu. Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğü yapan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu üyesi olan Dinçbaş'ın ataması da o dönem dikkat çekmişti.
Öte yandan yeni atanan Cengiz YavAKP’Lİ İSİMLER ATANDI

ilioğlu ve Şakir Ercan Gül’ün AKP’li isimler olması da dikkat çekti. Eski Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Genel Seçimler AKP İstanbul Milletvekili aday adayı oldu. Halen AKP Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı yapan Cengiz Yavilioğlu ise eski AKP milletvekili. Ekonomi çevrelerinde İki ismin için Erdoğan’a yakınlıklarından dolayı bu pozisyona getirildiği düşüncesi hâkim.
TEZ HOCASI VARLIK FONU’NA
Atama kararlarında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Türkiye Varlık Fonu Başkanvekilliği’ne Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın getirilmesi oldu. Albayrak’tan boşalan koltuğa geçen Arıcan, Albayrak’ın tez hocası. Erişah, ayrıca Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Politika Servisi