KONURALP RTÜK ÜYESİ SEÇİLDİ

KONURALP RTÜK ÜYESİ SEÇİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp RTÜK üyesi seçildi. RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici CHP tarafından tekrar aday gösterilmesine rağmen AKP'li vekillere tarafından seçilemedi

CHP, RTÜK üyeliği için Faruk Bildirici ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun iletişim koordinatörü Okan Konuralp’ı aday göstermişti.
Meclis'te yapılan oylamada;
Faruk Bildirici: 133 
Okan Konuralp: 274 oy aldı.
CHP kontenjanından yeni RTÜK üyesi Okan Konuralp oldu.
BİLDİRİCİ İSTİSNA OLDU
Faruk Bildirici CHP'nin birinci sıradan adayı olmasına rağmen AKP'li vekiller tarafından seçilmedi. Meclis'te her siyasi partinin seçilecek adayı diğer partiler tarafından da seçiliyordu. Bildirici bu konuda istisna oldu. 
BİLDİRİCİ'DEN AÇIKLAMA
Oylama ardından Bildirici açıklama yaptı. Bildirici, 'RTÜK’te bulunduğum 3.5 ay içerisinde liyakatsizliğin, partizanlığın, hukuksuzluğun, kamu kaynaklarına göz koymanın ve dost ahbap ilişkilerinin kurumu getirdiği noktayı gördüm' diyerek şu açıklamayı yaptı:
İşlevsiz hale getirilmiş kurumun etkin hale gelmesini ve şeffaflığını sağlamaya çalıştım. Yanlışlık ve hukuksuzluklara gözümü kapamadım; Başkanın birden çok yerden maaş almasına ve şaibeli işlemlerine karşı çıktım.
Bunun üzerine RTÜK Başkanı, aleyhimde asılsız haberler yaptırarak itibar suikastine girişti. Sonra da her daim yanında olan parmaklarla üyeliğimi düşürdü.  Ama TÜRKSAT’tan istifa ederek mücadelemin haklılığını kabul etmek zorunda kaldı.
TBMM’de bugün yapılan seçimde beni yeniden aday göstererek RTÜK’teki mücadeleme sahip çıkan CHP’ye teşekkür ederim. Yeni üye seçilen Okan Konuralp’e de başarılar dilerim… 
Görevini yapmış olmanın gönül rahatlığı içindeyim. Üç ayrı dava açtım. Hukuksuzluklara ve çağdışı işlemlere her zaman olduğu gibi itiraz etmeye, mücadeleye devam edeceğim.
Okan Konuralp kimdir?
Adapazarı'nda 1973'te doğan Konuralp, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.
Konuralp, 1998'de Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Programını tamamladı.
 Tempo dergisi ve Hürriyet'te parlamento muhabirliği yapan Konuralp, diyanet ve İslami hareketler, Kürt sorunu, azınlıklar konularında çalışmalar yürüttü, yazı dizileri hazırladı.
Konuralp, 2015'ten bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Koordinatörlüğü görevini yürütüyordu.
Gökçen Çamlıyurt Konuralp ile evli olan Konurlap, Aren ve Mavi adlarında ikiz çocuk babası.