"KOBANİ DAVASI" BAŞLADI

"KOBANİ DAVASI" BAŞLADI

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişinin yargılandığı “Kobani davası”, bugün Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Dava öncesinde HDP heyeti ile güvenlik

IŞİD’in, Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye saldırısının ardından Türkiye’de 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan olaylara ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan, 324 klasör ve 3 bin 530 sayfadan oluşan iddianamedeki suçlamalara ilişkin yargılama bugün başladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Demirtaş'ın da olduğu 28'si tutuklu 108 sanık için 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Sanıklardan 75’i hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde başladı.Duruşma öncesinde HDP heyeti basın açıklaması yapmak istedi. HDP'liler ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar kampüs içinde kısa bir açıklama yaptı. Sancar, açıklamasında; 'Bu bir siyasi kumpas davasıdır. Bu, Türkiye’de demokrasi inancını özgürlük umudun, barış özlemini yok etme davasıdır. Burada hakikat, yalanı; inanç, korkuyu yargılayacak” dedi.