KIZLAR MANASTIRI’NDA ‘MUTLU’ SON

KIZLAR MANASTIRI’NDA ‘MUTLU’ SON

İskenderun Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu’nun, Belen’in Soğukoluk Mahallesi’nde bulunan Tarihi Kızlar Manastırı’nın, İskenderun Belediyesi’nin borcu karşılığında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devretmesinin ardın

CHP Grup Başkanvekili Mutlu, Belen Soğukoluk’ta bulunan ve arazisi İskenderun Belediyesi’ne ait Latin Katolik Kilisesi’ne bağlı ‘Kızlar Manastırı’nın belediyenin borcu karşılığında ilgili bakanlığa devredilmesi kararının alınmasının ardından 6 Ağustos 2019 tarihinde Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmuş ve 2863 Sayılı yasa kapsamında korunmasını talep etmişti. Mutlu, yapılan başvurunun kurul tarafından incelendiğini ve yapının 2863 sayılı yasanın 6. Maddesi kapsamına giren özellikler taşıması nedeniyle korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmesi kararın verildiğini belirtti. 

Kurul ayrıca, Hatay Müze Müdürlüğü uzman raporu ile Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne bağlı uzmanın inceleme raporları sonucunda Kızlar Manastırı’nın tescil fişine uygun olduğuna, yapı grubunun ‘1. Grup’ olarak belirlenmesine ve tapu kütüğü beyanlar hanesine ‘1. Grup Korunması gerekli taşınmaz Kültür Varlığıdır’ şerhinin Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne verilmesine karar verdi. 


Mutlu, kurulun verdiği kararı memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.