Tarih: 10.09.2020 23:27

KIZINI ÖLDÜREN BABAYA MÜEBBET HAPİS İSTENDİ 

Facebook Twitter Linked-in

Ankara’da uygunsuz görüntüleri olduğu gerekçesiyle 17 yaşındaki kızını öldüren Harun Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda ise görüntülerin kıza ait olmadığı ortaya çıktı.
Ankara Çubuk’ta yaşayan Harun Yıldız, 6 Şubat 2020 tarihinde uygunsuz görüntülerini internette gördüğü gerekçesiyle 17 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız’ı öldürmüştü. Tutuklanan Yıldız hakkında hazırlanan iddianamede hazırlanmış ve Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'de iddianameyi kabul etmişti.
Yıldız hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Kızını öldüren Yıldız’ın eşi Emine Yıldız' kocası hakkında şikayetçi olmadığını söyledi. Şeyma Yıldız abisi İlhami Yıldız ise babası ile kız kardeşi arasında hiçbir sorun olmadığını söyleyerek, 'Olay günü kahvaltı yaptıktan sonra Şeyma dershaneye yetişmek için acele bir şekilde masadan kalktı. Bu sırada babam daha önce hiç tanık olmadığım şekilde Şeyma’ya ‘beni öpmeden mi çıkacaksın kızım’ dedi. Şeyma’da dönüp babamı öptükten sonra evden çıktı. Akşam da bu olay oldu.  Babam olaydan 3 gün önce şehir dışında gelmişti. Bize karşı davranışlarında bir değişiklik yoktu. Ancak geceleri uyuyamadığını fark etmiştim” diye konuştu.
 Abi Yıldız, babasının kız kardeşinin internette uygunsuz görüntüleri olduğu yönünde kendilerine bir şey söylemediğini de ifade etti.
BİLİRKİŞİLER: GÖRÜNTÜLER KIZA AİT DEĞİL
Dava dosyasına görüntülerle ilgili bilirkişi raporunun dosyaya girdi. Raporda görüntülerdeki kişinin Şeyma Yıldız olmadığı tespit edildi. Bilirkişi raporuna karşı görüşü sorulan sanık avukatı, müvekkilinin bu konuda kendinden emin olduğunu, müvekkiline internet imkanı sunularak izlediği görüntüleri tekrar izleyerek mahkemeye sunmayı talep ettiğini belirtti. Davaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ise, sanık avukatının isteğinin davanın esasını etkilemeyeceğini bu nedenle talebin reddedilerek sanığın indirimsiz bir şekilde cezalandırılmasını talep etti.
Bilirkişi raporuna karşı beyanı sorulan sanık Harun Yıldız, 'Bana ne ceza verecekseniz umurumda değil. Ben zaten kızımın ölümüyle ilgili acı içindeyim istediniz cezayı verin. Sadece görüntülerle ilgili tekrar araştırılma yapılmasını istiyorum” diye kendini savundu.
Mahkeme, sanık avukatının dosyanın genişletilmesi talebini reddederek duruşma savcısına söz verdi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın olay tarihinde 17 yaşında olan kızı Şeyma Yıldız'a yönelik kasten öldürme suçunu işlediğini belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme sanık avukatının esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma hazırlaması için süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —