KIRIKHAN’DA VAKA SAYILARINI AÇIKLADI

KIRIKHAN’DA VAKA SAYILARINI AÇIKLADI

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde son 28 günde vaka sayısının 114’ü gördüğünü, vefat edenlerin ise 1 olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ayhan Yavuz vatandaşları sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uymaya çağırdı.

Türkiye genelinde normalleşme süreciyle birlikte artan vaka sayıları kaygı verici boyutlara ulaştı. Kırıkhan’da tedbirlere uymayan pozitif bir vaka ile temas kurmanın ilçede 9 olan vaka sayısının son 28 günde 114’e yükselttiğine işaret eden Başkan Ayhan Yavuz yaptığı açıklamada “Kırıkhan ilçemizde coronavirüs illeti son zamanlarda artış gösterdi. Hepinizden ricam çocuklarımız, sevdiklerimiz için sosyal mesafe kurallarına uyalım, maske takalım” dedi.
Son günlere bakıldığında Kırıkhan’da covid-19 virüsünde müthiş bir patlamanın olduğunun görüldüğüne vurgu yapan Başkan Yavuz “Bunun ana sebebinin ise düğün ve cenazeler olduğunu görüyoruz. Tespit ettik elbette insanlarımız acılı günlerinde ve iyi günlerinde bir birbirleri ile kenetlenmeli birbirine destek olmalı ama bugünler hassas günler, hassasiyetinizi son noktasına kadar anlıyorum ama ne olur tedbirleri elden bırakmamız lazım. Son 28 gün içerisinde Kırıkhan’da covid-19 testi pozitif çıkan, hastalığa yakalanan 114 kardeşimiz var. Bunların içerisinde ayrıca 2 gün önce vefat eden kardeşlerimiz var. Şuan yoğun bakımda olan kardeşlerimiz var” diye konuştu.