KİLİS'E AFRİN'DEN ROKET ATILDI

Afrin'deki YPG/PKK'lı teröristler tarafından Kilis'teki bir camiye ve eve roketli saldırı düzenlendi. 2 kişi hayatını kaybetti, 13 vatandaş ise yaralı.

GÜNDEM 24.01.2018 23:24:41 0
KİLİS

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen iki roketten biri, bugün saat 18.15'te Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri de 25 dakika sonra saat 18.40'ta 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne düşüp patladı. Alınan bilgilere göre saldırıda yaralılardan bir kişi daha hayatını kaybetti. Böylece saldırıda şimdiye kadar iki kişi hayatını kaybederken yaralı sayısının 13 olduğu belirtildi. Öte yandan Kilis’e atılan roket sonrasında, fırtına obüsleriyle misli ile karşılık verildi.Roketlerden ilki Çalık Camisi’nin kubbesine isabet edip gürültüyle patladı. Camide büyük hasar oluştu. Saat 17.56’da okunan ezan sonrası gelip akşam namazını kılan cemaatten 8 kişi, camiden çıktıkları sırada yaralandı.Camide can pazarı yaşanırken, olay yerine kısa sürede sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, güvenlik güçleri olası yeni bir saldırıya karşı caddedeki vatandaşları uyarıp uzaklaştırdı. Patlayan roketle kubbesi açılan cami, harabeye döndü.Bundan 25 dakika sonra saat 18.40’ta, tarihe camiye 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi’ne bir roket daha düşüp patladı. Bu saldırıda ise 4’ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, 100 metre mesafeyle kent merkezine iki roket düştüğünü belirterek, “Biri namaz sırasında camiye düştü. Burada 8 yaralımız var, 2’sinin durumu ağır. Daha sonra 100 metre ilerisinde Kazım Karabekir Mahallesi’ne 1 roket daha düştü. Burada da çıkan dumandan etkilenen 4’ü çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı. 2 ağır yaralımız var” dedi.
Vali Tekinarslan’ın açıklamasından bir süre sonra, hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan 1’i, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.Saldırının ardından roketlerin ateşlendiği bölge, güvenlik güçlerince tespit edilerek, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen ve Kilis’te camiye düşen roketle yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi. 11 yaralının tedavilerine ise hastanelerde devam ediliyor.Kilis Valiliği, Kilis'in merkezine düzenlenen roket saldırıları sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Kilis Valiliği, düzenlenen roket saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.Atılan iki roketin Kilis'in merkezinde bulunan bir cami ve konuta isabet ettiği kaydedildi. Saldırı sırasında camide akşam namazını kılmakta olan biri Türk ve biri Suriyeli iki kişi hayatını kaybetti. Camide altı, konuta isabet eden roket saldırısı sonucunda ise beş kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirilen açıklamada yaralananların tedavi altına alındığı belirtildi.Camiye isabet eden ve 8 kişinin yaralandığı olay sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bulunan birliğinden fırtına obüsleriyle çok sayıda atış yapıldı.Fırtına obüs topları ve çok namlulu silahlarla terör örgütü mevzileri ateş altına alındı. Gecenin karanlığı Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı atışlarla aydınlandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14194,57%-0,31
  • DOLAR

    42,92% 0,18
  • EURO

    50,57% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6221,92% 0,84
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

AİHM’DEN İMAMOĞLU HAMLESİ: DOSYA ÖNCELİKLİ İNCELENECEK

YENİ YILDA FATURALARA ZAM GELECEK Mİ? BAKAN “ZAM YOK” DEDİ, GİZLİ ARTIŞ TARTIŞMASI BÜYÜDÜ

MULLAOĞLU MECLİS’TE AÇIK KONUŞTU: HATAY’DA AYNI EV DE YOK, AYNI YER DE

AYLARCA YAVAŞ İLERLEYEN HATAY, ERDOĞAN’IN ZİYARET TAKVİMİYLE HIZLANDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

“KIYAFETLE GELİŞME OLMAZ” DİYEN BİLAL ERDOĞAN: AYDIN SINIF TASFİYE EDİLDİ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÜZ BİNLERCE KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI: GÖKÇEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

AF DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇTİ: CEZAEVLERİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

SARAN DOSYASINDA HAKİMLİK KARARI: YURT DIŞI YASAĞI VE İMZA

AYM’DEN İMAMOĞLU’NU DOĞRUDAN ETKİLEYECEK KARAR: İPTAL BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

CHP’NİN GÜNDEME TAŞIDIĞI İDDİALARA KARŞI GÜRLEK’TEN HUKUKİ ADIM

GAZETECİ BARIŞ TERKOĞLU GÖZALTINA ALINDI

SADETTİN SARAN UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

MASAK RAPORUNDA REZAN EPÖZDEMİR DETAYI: ŞOFÖR ÜZERİNDEN MAYBACH

GÖKÇEK’TEN YAVAŞ’A AĞIR İDDİALAR: “KABİLİYETİ YOK”

TBMM’DE STAJYER ÖĞRENCİLERE TACİZ SKANDALINDA 5 KİŞİYE DAVA

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI, TÜRK-İŞ’TEN İLK TEPKİ GELDİ

EKREM İMAMOĞLU: AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRET SİYASİ TERCİHTİR

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET İSYANI: AÇLIK SINIRININ ALTINDA

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

YARGITAY TARİKAT SİTESİ İÇİN KARARINI VERDİ: MENZİL ŞEYHİ İKİNCİ KEZ HAREKETE GEÇTİ

BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

MAHKEME NET KONUŞTU: SÜREYİ KAÇIRAN AVUKAT KUSURLU

KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Yükleniyor


AİHM’DEN İMAMOĞLU HAMLESİ: DOSYA ÖNCELİKLİ İNCELENECEK

YENİ YILDA FATURALARA ZAM GELECEK Mİ? BAKAN “ZAM YOK” DEDİ, GİZLİ ARTIŞ TARTIŞMASI BÜYÜDÜ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

  • Cuma 15.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 10.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.1 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9