KILIÇDAROĞLU:BU NASIL KAHKAHADIR

KILIÇDAROĞLU:BU NASIL KAHKAHADIR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ben niye seni arayayım ya? Dünya bizi arıyor, sen de bizi ararsın" sözlerine yanıt verdi:

Erdoğan'ın yaptığı konuşma beni derinden etkilemiş durumda. Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşmadır, bu nasıl kahkahadır? Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen? Ya acı günde bari kavga etmeyelim. Düşünelim. Bütün milletime söz veriyorum. Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın İdlib saldırısı sonrası kamuoyu önünde yaptığı ilk konuşmada kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Erdoğan'ın 'Ben niye seni arayayım ya? Dünya bizi arıyor, sen de bizi ararsın' sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

'Hepimiz çok üzgünüz. Şehitlerimiz geliyor. Hepimizin duyarlılığını korumamız gerekiyor. Eminim çok üzgünüm. Olayı duyduğum andan itibaren ben ve arkadaşlarım neler yapabiliriz oturup konuşuyoruz. Daha şehitlerimiz toprağa verilmeden ama bugün Erdoğan’ın yaptığı konuşma beni derinden yaralamış durumda bir ülke böyle yönetilemez arkadaşlar. Ya cenazeler defnedilmeden Bu nasıl bir konuşmadır. Daha acılar yaralar sarılmadan bu nasıl kahkahadır.

.Biz bunları nasıl kabul edeceğiz. Neyin nesidir? Hangi amaçla yapıyor bunları? Derdi benim. Ya Arkadaş benden ne istiyorsun sen. Şehitlerimiz var. Memlekete başsağlığı dileyelim. Buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet İttifakı’nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Yazık günah değil mi? Şimdi konuştuğumuz için çok üzgünüm. Bir başsağlığı dileyin. Sanki olağan bir işmiş gibi, Bu Meclis niye var. Bütün vatandaşlarımızın da şunu söylemek isterim. Başımız sağ-olsun. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemiyoruz. Tuzun koktuğu yerde ne söylenir.'