Tarih: 17.11.2020 18:23

KILIÇDAROĞLU:"ADALET KURUMUNA GÜVEN KALMADIĞINI ONLAR DA GÖRÜYOR"

Facebook Twitter Linked-in

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, AKP'nin 18 yıllık iktidarı süresince KHK'larla binlerce kişinin bir gecede işinden olduğunu söyledi.  'Pazarda tezgahtarlık yapmak istediler ona izin vermediler. Ve çıktı konuştular 'Ağaç kökü yesinler' dediler' şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, 'Hukukta reform yapma konusunda Erdoğan ne kadar samimi?' diye sordu.
CHP lderi Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
'(Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez) sözü ne kadar anlamlı. Adalet için tarihin en uzun yürüyüşünü yaptık CHP olarak. Aynı zamanda adalet kelimesi olmayan dünyada hiçbir anayasa yoktur. 18 yılda zulme uğrayan milyonlar oldu. KHK'larla binlerce kişi bir gecede işinden oldu.

Sivil ölüme mahkum edildi. Pazarda tezgahtarlık yapmak istediler ona izin vermediler. Ve çıktı konuştular 'Ağaç kökü yesinler' dediler. Kozmik odayı terör örgütüne açtılar. Dünyada örneği yoktur ama bizde oldu. Hukukta reform yapma konusunda Erdoğan ne kadar samimi? Adalet kurumuna güven kalmadığını o da görüyor.

Adalet kurumunda çalışıp adalet dağıtan hakimler de görüyor. Onlar da ifade ediyorlar zaten. Hakimlerin savcıların belli odaklardan talimat almadan karar vermedikleri o da biliyor, biz de biliyoruz, dünya da biliyor. Adalet Bakanı o da konuşmuş, ‘Bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun’. Günaydın beyefendi.

Bu konuda adım atacak kim, sizsiniz kardeşim. İşin ilginci şu; 18 yıldır devleti yönetenler, ‘Adaletsizlik var sorunu çözeceğiz’ dediler. 18 yıldır devleti yöneteceksin, her dediğin olacak, insanın yüzü biraz kızarır. ‘Adaleti yerle bir ettik, gereğini yapacağız’ demelerini bekliyoruz.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —