KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A 'BAY KEMAL' VE 'SIĞINMACILAR' YANITI

KILIÇDAROĞLU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 'B

 Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanaıt geldi. Kılıçdaroğlu, 'Er ya da geç geleceksin kaçtığın seçime ve bu necip millet sığınmacı oylarına güvenmenin hesabını sana kesecek.' dedi.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nde MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Erdoğan, 'Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, ama Afganistan, fark etmiyor... Biz muhacirlik ve ensar olma kabliyetinin en olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir, bunu bilmeyenlerle bizim işimiz yok. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz.

Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz oradayız. Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz onlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz ve onları katillerin kucağına atmayacağız. Biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz. Yapılan fedakarlıkların boşa gitmediğini görüyoruz' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerine Twitter'dan yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:Kendi milletinden umudu kestin, sığınmacı oyuyla mı kalmaya çalışıyorsun Erdoğan? Er ya da geç geleceksin kaçtığın seçime ve bu necip millet sığınmacı oylarına güvenmenin hesabını sana kesecek. Seçimin ertesi günü de 2 yıllık “Dönüş Planı” başlayacak. Bakalım el mi yaman bey mi!
İşte o tweet: