KAYYIM KARARINA SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

İçişleri Bakanlığınca Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyım atanmasına tepki yağıyor.

GÜNDEM 23.11.2024 10:40:00 0
KAYYIM KARARINA SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

Siyasiler, iktidarın hız kesmeden devam eden kayyım politikasını eleştirerek mücadele vurgusu yaptı. CHP lideri Özgür Özel, "Milli irada hırsızlığıdır" derken, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise "Kayyımı tanımıyoruz" dedi. Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu ise "Safları sıklaştıralım dostlar" diyerek mücadele vurgusu yaptı.

İktidarın kayyım politikası hız kesmeden devam ediyor. İçişleri Bakanlığı; Esenyurt, Mardin, Batman ve Halfeti'nin ardından bugün de DEM Partili Tunceli ve CHP’li Ovacık belediyelerine kayyım atandığını açıkladı.

Tunceli’de yurttaşlar, kayyım kararına karşı belediyenin önüne akın ederken, karara sosyal medyada da tepki yağdı.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kayyım kararı sonrası Genel Merkez’de 412 belediye başkanının katılımıyla acil bir toplantı yapma kararı aldı. Toplantının cumartesi günü (yarın) gerçekleştirileceği öğrenildi.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

CHP ve DEM Parti, kayyım politikasının ‘antidemokratik’ olduğunu belirterek, iktidara bir kez daha sert tepki gösterdi. Kayyım kararlarına karşı ‘mücadele’ vurgusu yapıldı.

ÖZGÜR ÖZEL: MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞIDIR
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyım kararının ardından X hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.
İktidarı eleştiren Özel, şunları söyledi:
“Ovacık Belediyemize ve Tunceli Belediyesi'ne kayyım atama kararı, kılıfına bile uydurulamamış milli irade hırsızlığıdı
Ovacık Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün 2012’de katıldığı bir cenaze töreni, 2022’de dava konusu yapılmış, 2024’te suç sayılmıştır.
Taziye ölüye değil, diriye yapılır.
Ne aile evladının suçundan sorumlu tutulabilir ne de taziyeye gelenler...
İki dönemdir halkın oyuyla seçilen bir belediye başkanını, 12 yıl önce katıldığı bir cenaze nedeniyle görevden almanın, gitmekte olan bir iktidarın son çırpınışlarından azade bir hükmü yoktur.
Biz, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik tüm saldırılara karşı olduğu gibi, bu hukuksuzluğa da direneceğiz. Kendi menfaatini, Türkiye’nin menfaatinin üzerine koyanlara, bu milleti teslim etmeyeceğiz.”

HATİMOĞULLARI: SARAY’IN KAYYIM SİYASETİNİ TANIMIYORUZ
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da kayyım sonrası X hesabı üzerinden açıklamada bulundu.
DEM Parti’nin basın açıklamasını alıntılayan Hatimoğulları, şu ifadeleri kullandı:
“Dersim ve Ovacık belediyelerini gasp eden sarayın kayyım siyasetini tanımıyoruz. Kayyımları reddediyoruz!
Dersim ve Ovacık halkının iradesine kayyım atayan darbeciler; Dersim’in tarihi direniş geleneği ekseninde kurulan ittifak politikaları, dayanışma kültürü ve demokratik halk iradesi karşısında büyük kaybedecekler.
Yarın Dersim’deyiz, yüreği demokrasiden yana atan herkesi kayyıma karşı demokratik tepki vermeye çağırıyoruz. Kesintisiz darbelere artık yeter diyoruz.”

KILIÇDAROĞLU: SAFLARI SIKLAŞTIRALIM DOSTLAR
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kayyım kararlarına sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile tepki gösterdi.
Mücadele vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Dün de, bugün de, yarın da halkın iradesini gasp eden kayyumlara karşıyız! Tek adam rejimi neden, kayyumlar sonuçtur! Tıpkı öncekiler gibi, bugün de Tunceli ve Ovacık Belediyeleri’ne atanan kayyumları tarihe gömeceğiz! Safları sıklaştıralım dostlar! Mücadele ederek hem tek adam rejiminden hem de kayyumlardan kurtulacağız” dedi.

CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNÜN KAPI KULLARI
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Kayyım İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, kesinleşmiş yargı kararı olmamasına rağmen Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyım atadı. Adalet Bakanı yargıya talimat veriyor, İçişleri Bakanı seçilmişleri görevden alıp yerine kayyum atıyor. Sizi de ilk seçimde halk görevden alacak ve bu yaptıklarınızın hesabını hukuk önünde vereceksiniz! Esenyurt, Mardin, Batman, Halfeti, Tunceli, Ovacık Belediyelerine Kayyım atayıp halk iradesini gasp ediyorsan iç cepheden de, demokrasiden de bahsedemezsin. İç cephe biziz. Siz emperyalist cephenin, kompradorlarısınız. Demokrasiyi savunan biziz. Siz tek adam diktatörlüğünün kapı kullarısınız..."

MURAT EMİR: SANDIKTA KAYBETTİĞİNİZ GÜVENİ KAYYIM DARBELERİ İLE GERİ KAZANAMAYACAKSINIZ
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Esenyurt, Mardin, Batman, Halfeti'nin ardından milletin iradesine kayyım darbesi sürüyor. Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül görevden alınıyor ve aynı yazıda kayyım atandığı da hemen tebliğ ediliyor! Sandıkta kaybettiğiniz güveni kayyım darbeleri ile geri kazanamayacak, yok saydığınız halka daha fazla yenileceksiniz! Halk kazanacak, demokrasi kazanacak!" dedi.

GÜL ÇİFTÇİ: KENDİSİNİ HALK İRADESİNİN ÜZERİNDE GÖRENLER ER YA DA GEÇ KAYBEDECEK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçişleri Bakanlığı kararıyla Ovacık Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül ve DEM Partili Tunceli Belediye Başkanı Cevdet Konak görevlerinden alınarak yerlerine kayyım atandı. İktidar Esenyurt'ta, Mardin'de uyguladığı hukuksuzluğu Tunceli halkının iradesine karşı yaptığı darbeyle sürdürüyor. Her fırsatta "İç Cephe" diyenlerin amacının toplumu daha fazla kutuplaştırmak ve demokrasiyi rafa kaldırmak olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Hiç kimse unutmasın; bugün sandığı yok sayanları, yarın da halk yok sayacak. Kendisini halk iradesinin üzerinde görenler er ya da geç kaybedecek" tepkisinde bulundu. 

ÖZGÜR KARABAT: MİLLET İRADESİNİ YOK SAYAN DARBECİLER…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ise şu paylaşımda bulundu:
"Demokrasiye bir darbe daha! Sandıkta kaybedenler, hukuku sopa gibi kullanarak belediyelere çöküyor! Ovacık Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül ve Tunceli Belediye Başkanı görevden alınarak yerlerine kayyum atanmıştır. Kayyım acizliği ile demokrasiye darbe vuranlara, millet iradesini yok sayanlara asla boyun eğmeğiz! Millet iradesini yok sayan darbecilere karşı her platformda mücadelemizi sürdüreceğiz."

 

Anahtar Kelimeler: KAYYIM KARARINA SİYASİLERDEN TEPKİ
  • BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

Yükleniyor


KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9