KAYMAKAM YÖNDEN  5 TEMMUZ KURTULUŞ BAYRAMINI KUTLADI

KAYMAKAM YÖNDEN  5 TEMMUZ KURTULUŞ BAYRAMINI KUTLADI

Kaymakam İskender Yönden 5 Temmuz 1938 gününün İskenderun’un emperyalist işgalden kurtuluşu, Kuva-yi Milliye ruhuyla başlatılan haklı ve onurlu "Hatay Davası"nı zafer en önemli aşaması olduğuna işaret etti.

İskenderun Kaymakamı Yönden 5 Temmuz Türk Askerinin Hatay’a İskenderun üzerinden girişinin 82. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında tarihe altın harflerle nakşedilen bu kutlu günlerin, milli şuur ve heyecanı yenilemesinin yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günü olduğunu söyledi.

Kaymakam Yönden, 5 Temmuz 1938 günü İskenderun emperyalist işgalden kurtuluşunun ve necip Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu 'Hatay Davası'nı zafer ile neticelendirdiği tarihi sürecin önemli bir aşaması olduğunu kaydetti.

Kaymakam Yönden, bu anlamlı tarihi günün demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı getirdiğine dikkat çekerek “Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bize düşen en kutsal görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan kılan kadim ecdadımızdan bir emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha gelişmiş, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır” dedi.