KAYIP DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA İLGİLİ BEYAZ ARABA DETAYI: BAKANLIK DOĞRULADI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan binaların enkazından sağ olarak çıkan ancak kaybolan çocuklar aranıyor.

GÜNDEM 19.03.2023 10:45:00 0
KAYIP DEPREMZEDE ÇOCUKLARLA İLGİLİ BEYAZ ARABA DETAYI: BAKANLIK DOĞRULADI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde yıkılan binaların enkazından sağ olarak çıkan ancak kaybolan çocuklar aranıyor. Hira Nur Tümsavaş (12) ve Furkan Alp Alsan (3.5) da kayıp çocuklar arasında. Çocuklar, en son beyaz bir otomobile bindirilirken görüldü.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ihmaller zinciri nedeniyle yitirilen canların yasını tutarken bir yandan da kayıpların akıbetini sorguluyor. Çocukların tarikatlara teslim edildiğine ilişkin iddialar peş peşe gündeme yansırken evlatlarına ne olduğunu bulmak için çalmadık kapı bırakmayan acılı ailelere iktidardan tatmin edici bir açıklama gelmiş değil.

‘ÜMİDİMİZİ KESMEK ÜZEREYİZ’

Cumhuriyet'te yer alan habere göre aileler beyaz bir otomobilin çocuklarını götürdüğünü ve bir daha ulaşamadıklarını söylüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de beyaz araba iddiasından haberdar olduklarını ancak teyit edemedikleri için işlem yapamadıklarını belirtiyor.
Adıyaman’da yaşayan Funda Öznacar, 12 yaşındaki yeğeni Hira Nur Tümsavaş’ın bir an önce bulunmasını istiyor. Öznacar, deprem olduğu andan itibaren yaşadıklarını ise şu ifadelerlerle anlatıyor:

“Hira Nur’un annesi, babası ve iki kız kardeşi Arzumkent Sitesi’nin enkazından çıkarıldı. Ancak Hira Nur’a ulaşamadık. Konuştuğumuz bir görevli, ‘Depremin ilk saatlerinde beyaz bir otomobile bindirilip götürüldü sağlıklı bir şekilde’ dedi. Bunu duyduğumuzdan beri tüm hastaneleri aradık, taradık ancak hiçbir sonuca varamadık. Söyleyen kişiyi de arıyoruz ancak ona da ulaşamadık. Adıyaman küçük bir yer. Bu araba kimdir nedir bilmiyoruz. Bize ulaşsın ve nereye götürüldüğünü söylesin. Sürekli birileri arıyor ancak hiçbir sonuca ulaşamıyoruz. DNA örneği de verdik, kimsesizler mezarlığından bakacaklar ancak bundan da bir sonuç alamadık. Ümidimizi kesmek üzereyiz.”

ENKAZDAN SAĞ ÇIKTI AMA...

Yine Adıyaman’da yaşayan ve 3.5 yaşındaki oğlu Furkan Alp Alsan’a ulaşamayan baba Uğur Alsan da beyaz otomobil iddiasında bulunan ailelerden.
Furkan’ın enkazdan sağ çıkarıldığını belirten Uğur Alsan, “Burada yaşayan insanlar sağ çıktığını görmüş. Fiziksel olarak da durumunun iyi olduğunu görmüşler. Hastaneye götürülmek üzere beyaz bir arabaya bindirilip götürüldüğünü söylediler. Çocuk hastanesine gönderildiğini öğrendik. Ancak ikinci depremden sonra hastaların başka yere gönderildiğini öğrendik. Biz de enkazdan çıkarılıp başka hastanelere götürüldüğümüz için çocuğumuzun başında duramadık. Tahliyeden sonra ne olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HABERİMİZ VAR, BİLGİMİZ YOK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri “beyaz araba” iddialarından haberdar olduklarını söyleyerek doğruladı. Bakanlık yetkilileri, “Ancak nasıl ispatlayacağız? Duyduğumuz her iddia ile ilgili harekete geçiyoruz. Tüm iddiaları değerlendiriyoruz. Beyaz araba konusunda somut bilgi elde edemedik. Aileler bize ulaşırsa dönüş sağlarız. Bize ulaşan her aileye bir şey söyleniyor. Diğer bakanlıklarla entegre çalışıyoruz” dedi. 

‘BAKANLIK KAPI DUVAR’

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, iddialarının kendilerine de ulaştığını söyledi. Hakverdi, “Haklı isyanımızı yenilmek istiyoruz. Ne Sağlık Bakanlığı ne İçişleri Bakanlığı ne de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremin ilk gününden beri koordine olabilmiş değil. İnsanlar çaresiz bir şekilde her duyumun peşine koşuyor, her kapıyı aşındırıyor. Karşılarında derli toplu bir yapı yok. Partimiz tarafından kurulan komisyon ve ihbar hattı bugün itibarıyla 134 kayıp ihbarını birebir değerlendirdi. Bize ulaşan verilere göre 90 kayıp var bunlardan 46’sı 18 yaş altında. Hâlâ bize ulaşıp bilgi isteyen bir bakanlık yetkilisi olmadığı gibi randevu taleplerimize dahi yanıt alamadık” dedi. 
 

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50