Kadın Cinayetlerine Tepki

Kadın Cinayetlerine Tepki

Geçtiğimiz hafta Kırıkkale'de, 4 yıl önce boşandığı eski kocasından, 10 yaşındaki çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak cinayete kurban giden Eminet Bulut ve son zamanlara çoğalan kadına şiddet ve kadın cinayetleri hakkınd

Geçtiğimiz hafta Kırıkkale'de, 4 yıl önce boşandığı eski kocasından, 10 yaşındaki çocuklarının gözü önünde bıçaklayarak cinayete kurban giden Eminet Bulut ve son zamanlara çoğalan kadına şiddet ve kadın cinayetleri hakkında İskenderun’da bir araya gelen, çoğunluğunu sivil toplum kuruluş ve siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu kadın ve erkekler açıklama yaptı. 
İskenderun Belediyesi 4 nolu sosyal tesisi önünde toplanarak kadın cinayetlerine ‘dur’ diyen topluluk adına konuşan Türkiye Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu söyledi. 


Gencer açıklamasında: 'Ülkemizde mevcut yasal düzenlemelerinin şiddeti önlemek ve şiddet göreni korumak anlamında bazı eksiklikler olmakla birlikte iyi bir donanıma sahip olduğunu söylemeliyiz. Ancak 2014 yılının Ağustos ayında yürürlülüğe giren ve hem İstanbul’da olması ile hem de ilk imzacısı olmaka övündüğümüz kadına yöelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa Konseyi sözleşmesi İstanbul sözleşmesinin bu donanıma Anayasamızın doksanıncı maddesinden aldığı güçle çok önemli bir destek kazandırdığını açıklamalıyız. 
Biz diyoruz ki; Kadın konuş, sen bir tanesin. Kadın kendin ol, kimseye güvenme. Kadın cinayetleri o kadar vahim hale geldi ki ne zaman bir gazete okumaya kalksak cinayet haberleriyle karşılaşır hale geldik. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin artık ciddi boyutlarda ele alınması ve durumun olumlu yönde aşılması daha ağır yaptırımlar uygulanması gerekir. Kadına şiddet uygulayanları kınıyoruz. Herkesi olduğu gibi onları da bir anne doğurdu. Hayata renk katan ve hayatın her alanında kadınlara hak ettiği değer verilmelidir. Bunu da birlikte başaracağımıza inanıyorum.' ifadelerini kullandı.   


Birçok sivil toplum kuruluşu, derneklerin ve siyasi partilerin destek verdiği açıklamanın ardından ‘Kadına şiddete hayır’ sloganları atan grup daha sonra dağıldı.