Tarih: 15.02.2021 21:07

KADIN CİNAYETLERİ DEVAM EDİYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Tartışmaya açılan ve içeriğine yönelik saldırıların arttığı İstanbul Sözleşmesi, Hatay ve diğer kentlerdeki kadınların gündeminde ilk sırayı oluşturmaya devam ederken, kadına yönelik şiddetin faturası da, o faturaya eklenen kurbanların sayısı da artıyor.

Bu konuda bir değerlendirme yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Bu yıl 300 kadın cinayeti işlenmiş, 171 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 300 kadından 182’sinin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 22’si ekonomik, 96’sı da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 182 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda, sosyal medya hesabı üzerinden kısa bir not paylaşan Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez de yaşanan soruna dikkati çekti. “Hatay’da, Şule Yıldırım ve İzmir’de Saime Ü., evli oldukları erkekler tarafından öldürüldü” diyen Dönmez, “Gündeme yerleşmedi diye bir gün sonra unutulan, ‘ceğiz/cağız’ı diyen bile çıkmadı. Sessizlik, çözümsüzlük, önlemsizlik değil mi can almaya devam eden, erkek terörünün, cinayetlerin sebebi?” sorusunu sordu
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —