İSTE’ye Rektör Ataması Başvuruları Başladı!

İSTE’ye Rektör Ataması Başvuruları Başladı!

YÖK (Yükseköğretim Kurulunca), Alanya Alaaddin Keykubat, Bandırma On yedi Eylül ve İskenderun Teknik üniversiteleri rektör adaylığı için başvuruları almaya başladı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesine rektör ataması yapılacağı duyuruldu.

Rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyanların, 23 Ağustos Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvurabileceği kaydedildi.

Başvuruların, bizzat veya postayla YÖK Başkanlığına yapılabileceği gibi 'rektoraday@yok.gov.tr' adresine elektronik posta yoluyla da iletilebileceği bildirildi.

Üç Üniversitenin de rektörlüğü için YÖK adaylık başvurusunu 23 Ağustos tarihine kadar alacak, daha sonra belirlediği üç ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da üç üniversitenin rektörlerini atayacak.  

Dört yıl önce aynı kurulan Alanya Alaaddin Keykubat, Bandırma On Yedi Eylül ve İskenderun Teknik üniversitelerinde mevcut rektörlerin görevlerine devam mı, yoksa adaylar arasından yeni bir rektörün mü belirleneceği ise şimdiden merak konusu oldu.